Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Kan blive dyrt at betale kontant

Node Image Upload Simon.jpg

En stramning af hvidvaskloven skal gøre det sværere at hvidvaske sorte penge eller at udføre sort arbejde. Erhvervsdrivende skal være meget opmærksomme på to beløbsgrænser, når de vil betale eller ...

En stramning af hvidvaskloven skal gøre det sværere at hvidvaske sorte penge eller at udføre sort arbejde. Erhvervsdrivende skal være meget opmærksomme på to beløbsgrænser, når de vil betale eller modtage penge kontant. Ellers kan det koste dyrt.

Modtagelse af penge kontant
Advokat Simon Hauch fra ADVODAN i Lyngby fortæller om det at modtage penge kontant: ”Erhvervsdrivende kan ikke længere modtage mere end 50.000 kroner kontant for varer eller tjenesteydelser. Overtræder en erhvervsdrivende denne beløbsgrænse på 50.000 kroner, er bøden på 25 % af det beløb, der overskrides med - dog mindst 10.000 kr.”, siger han. Overtrædes loven kan den øverst ansvarlige i virksomheden også blive straffet personligt. Typisk er bøden på 10 % af det beløb, som virksomheden/selskabet skal betale.

Betaling af varer eller ydelser kontant
Ved betaling af varer eller ydelser kontant, gælder det, at en virksomhed ikke kan få skattemæssigt fradrag for et køb på mere end 10.000 inklusiv moms for en vare eller tjenesteydelse. Simon Hauch forklarer: ”Selvom beløbet måske betales i rater, gælder det stadig, at hvis det samlede beløb på årsbasis overstiger de 10.000 kr. inklusiv moms, skal virksomheden betale digitalt”. Er beløbet større, risikerer virksomheden at skulle betale, hvis sælgeren snyder med skat og moms.

Betal digitalt
For at undgå at komme i problemer, skal en virksomhed altid betale digitalt, hvis de skal betale for en vare eller tjenesteydelse, der overstiger beløbsgrænsen.

Overstiger beløbet de 10.000 kr. inklusiv moms kan dette beløb indberettes digitalt til SKAT – senest 14 dage efter betalingen og senest en måned efter at fakturaen er modtaget. Ved indberetningen skal man indberette oplysninger omkring købet, herunder fakturaoplysninger, så leverandøren kan identificeres. Indberettes købet hæfter man ikke som køber , hvis sælger snyder med skat og moms.

Digital betaling indbefatter enten det at betale med dankort, på posthuset, i banken eller via netbank.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen