Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

I fremtiden skal brøkregning fordele formuen ved en skilsmisse

Node Image Upload pressefoto Lisbeth Egede Andersson_.jpg

Ny betænkning foreslår en formueordning, hvor der først skal være fuld ligedeling, når ægteskabet har varet mindst 7 år. Det foreslås blandt andet, at 1/8 af formuerne skal indgå i ligedelingen ...

Ny betænkning foreslår en formueordning, hvor der først skal være fuld ligedeling, når ægteskabet har varet mindst 7 år. Det foreslås blandt andet, at 1/8 af formuerne skal indgå i ligedelingen fra ægteskabets indgåelse, efter 1 år, 2/8 og så fremdeles, indstil ligedelingen slår fuldstændigt igennem.

”Det kan faktisk gå hen og blive temmelig kompliceret. En ægtepagt fra starten af samlivet, der skal gælde for det kommende ægteskab eller aftale om særeje oprettet under ægteskabet vil være langt mere enkel og give begge parter sikkerhed – også inden ægteskabet indgås”, udtaler advokat og formand for Alliance Advokater, Lisbeth Egede Andersson.

Alliance advokaternes familieretsrådgivere vurderer, at de nye regler, såfremt de måtte blive vedtaget, kan blive svære at håndtere for danskerne.

”Der findes allerede løsninger, som stort set tager højde for nutidens familiers ligestilling mellem ægtefællerne, og som sikrer begge parter. Uanset, om man ændrer reglerne, så vil netop særeje via oprettelse af ægtepagt være afgørende til sikring af ægtefællerne, både ved skilsmisse og ved dødsfald”, udtaler formand for Alliance Advokater.

Betænkningen og lovforslaget forventes vedtaget og indarbejdet under et sæt overgangsregler. Alliance Advokater har opstillet en tjekliste, som ægtefæller med fordel kan tage udgangspunkt i, når de vil sikre sig en fair fordeling af formuen.

  • Overvej om der skal aftales særeje eller formuefælleskab?
  • Hvad skal der ske med de enkelte aktiver? og gælden?
  • Skal boligen være fælleseje eller særeje?
  • Skal virksomheden sikres som særeje?
  • Skal pensioner deles ved skilsmisse?
  • Tjek jeres nuværende aftaler

Yderligere informationer:

Alliance Advokater Hørsholm ApS

Hovedgaden 47, 2970 Hørsholm

+45 45 79 21 11

http://www.allianceadvokater-hoersholm.dk

mail@alliance2970.dk

Fakta om Alliance Advokater

Foreningen arbejder med alle spørgsmål indenfor privatrådgivning og dækker hele Region Hovedstaden. Situationen og erfaringerne viser, at ægtefæller, og samboende, der påtænker at indgå ægteskab, og som inden, eller under ægteskabet, opretter ægtepagt, klarer sig bedre end dem, som ikke har forberedt sig på et eventuelt brud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen