Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Års forskning bag bykørsel i topklasse

Volvo Trucks' nye Volvo FE og Volvo FL er nu lettere end nogensinde at manøvrere i bymiljøer. Dette løfte er baseret på års tests og produktudvikling. For at kunne garantere effektivitet og ...

Volvo Trucks' nye Volvo FE og Volvo FL er nu lettere end nogensinde at manøvrere i bymiljøer. Dette løfte er baseret på års tests og produktudvikling. For at kunne garantere effektivitet og maksimal komfort for chaufføren er alt blevet testet – fra rat og spejlvibrationer til motorens støjniveauer.

Et af de vigtigste parametre i udviklingen af den nye Volvo FE og Volvo FL har været at lette chaufførens arbejdssituation ved at skabe lastvogne, der er både lette at manøvrere og komfortable.

"Vi vil tilbyde vores kunder produkter af højeste kvalitet. Det er lige så vigtigt for lastvognene at overvinde de rent fysiske udfordringer, som det er for dem at opfylde kundernes behov og forventninger", siger Hayder Wokil, kvalitetschef hos Volvo Trucks.

Felttests hos kunderne
Karli Walter, der har kørt distributionslastvogne for det schweiziske transportfirma Gabriel i 14 år, har testet den nye Volvo FL i syv måneder.

"De bedste funktioner i den nye Volvo FL er dens fleksibilitet og fremragende manøvredygtighed. Når jeg har brug for at køre gennem snævre gader og andre steder med trang plads, er den helt fantastisk. Den nye model er mere kraftfuld, den har en større nyttelast, og så er den sjov at køre i ", siger han.

Af alle de tests, som Volvo Trucks udfører, er felttestene nogle af de allervigtigste. De bruges til at sikre, at den avancerede produktudvikling er i tråd med forholdene i det virkelige liv.

"Feedbacken fra testchaufførerne er ekstrem værdifuld for os. Det er en bekræftelse af alt, hvad vi foretager os. Når alt kommer til alt, er det et spørgsmål om én åbenlys faktor: nemlig helt enkelt at vi opfylder kundernes forventninger", udtaler Hayder Wokil.

Lavt støjniveau optimeret til bykørsel
En af de vigtigste faktorer, når det gælder chaufførkomfort, er et lavt støjniveau i førerhuset. Derfor er hver eneste detalje – fra vibrationer i spejle, stole og rat til den lyd, der kommer fra motor og ruder – blevet grundigt undersøgt og evalueret. Takket være de helt nye Euro 6-motorer er den registrerede støj i førerhuset blevet reduceret betydeligt.

"De nye motorer har en lavere motorhastighed, hvilket gør dem mere støjsvage og bedre egnet til kørsel i byen. Den største fordel, når det kommer til et førerhus med mindre støj, er, at chaufføren bliver mindre træt. En årvågen chauffør er også mere opmærksom og sikker", siger Tobias Bergman, produktchef for FE- og FL-lastvogne hos Volvo Trucks.

Verificering af lastvognens samlede levetid
En anden vigtig del af forbedringen af chaufførens arbejdsmiljø er tests af komforten på ujævne veje og over bump og huller i vejen. Vibrationerne i lastvognene måles, og de kan derefter genskabes helt ned til det laveste niveau af rystelser i et laboratorium.

Efter grundige tests på laboratorieanlæg har lastvognene – herunder de nye Euro 6-motorer og I-Shift-automatgearkassen – kørt runde efter runde på Volvo Trucks' testbane. Gearkassens kapacitet er blevet testet ved start på bakker med hældninger på op til 25 %.

"Derefter udførte vi komprimerede udholdenhedstests på hele lastvognen. Det er nogle af vores mest omfattende tests, hvor lastvognens samlede levetid blev verificeret. Alt i alt køres disse nye modeller 12.000 kilometer på den udfordrende testbane og ude på vejene, hvilket svarer til 500.000 km – eller en lastvogns levetid – under normale kørselsbetingelser", fortæller Hayder Wokil. Fakta vedrørende den nye Volvo FE og Volvo FL

Den nye Volvo FE og Volvo FL er optimeret til nem distribution i byområder. De vigtigste nye funktioner omfatter de nye Euro 6-motorer – D5 og D8 – som tilbyder forbedrede køreegenskaber og større produktivitet på grund af den hurtigere momentudvikling. Den nye Volvo FE fås også med I-Shift, hvilket gør livet lettere for chaufføren, da han ikke er nødt til at skifte gear manuelt i stressende situationer. Den nye Volvo FL fås også med en lavere indstigning, forbedret udsyn og er let at laste og har en øget lastkapacitet på 500 kg. Begge modeller er mere støjsvage og er blevet opdateret med mere ergonomiske og sikre stole og et forbedret instrumentpanel.

Link til filmen på Volvo Trucks YouTube

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen