Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Tæt samarbejde mellem kunde og udvikler fik brikkerne til hurtigere at falde på plads

Som værktøjsmager oplever Stensved Formværktøj ofte, at de bedste formværktøj skabes, når udvikler og kunde samarbejder om værktøjets design. Men det er udfordrende, når personer med forskellige ...

Som værktøjsmager oplever Stensved Formværktøj ofte, at de bedste formværktøj skabes, når udvikler og kunde samarbejder om værktøjets design. Men det er udfordrende, når personer med forskellige faglige baggrunde skal tale sammen. Med CT-Scanning har Stensved Formværktøj fået et redskab til bedre dialoger og en mere effektiv udvikling, hvor den rette vej hurtigere findes.

Stensved Formværktøj på Sydsjælland laver dagligt formværktøj til danske virksomheder, der skal producere dele af et produkt i plast. Det har de gjort i mere end 40 år. Men ikke alt er, som det har været igennem virksomhedens mangeårige virke. Med den store globale konkurrence oplever Stensved Formværktøj, at kunderne i dag er langt mere opmærksomme på, at deres formværktøj uden svigærinder skal give et emne, der passer perfekt ind i det samlede produkt. Med den stigende internationale konkurrence, har kunderne i dag ganske enkelt hverken tid eller råd til andet. Det har fået Stensved Formværktøj til at se nærmere på, hvad der egentligt giver kunderne de bedste produkter:

”Det er vores erfaring, at vi får langt det bedste formværktøj, når vi samarbejder med kunden om design og form, i stedet for, at kunden kommer med et fast design. Vores udfordring har været at have den gode dialog med kunden, fordi de ofte kommer med en anden faglig baggrund end vores, men vi bliver nødt til at kunne. Det er alfa og omega for vores overlevelse, at vi kan levere et produkt, der giver kunden et godt samlet produkt. Gør det ikke det, kommer de ikke igen, ” fortæller Morten Gregersen, Direktør, Stensved Formværktøj.  

Da virksomheden fik en bestilling på at udvikle et nyt formværktøj til den danske medicinalvirksomhed, ConvaTec, valgte Stensved Formværktøj at se nærmere på, hvordan det gode samarbejde mellem kunde og udvikler helt praktisk kunne etableres. Her opdagede de, at CT-Scanning var et stærkt redskab til mere effektive dialoger og en hurtigere vej til det endelige produkt.

Noget visuelt at samles om
Når Stensved Formværktøj udvikler et formværktøj for en kunde, starter de med at lave en form ud fra de første tegninger af formens design og sprøjter nogle testemner i den. Det viste sig dog, at de første testemner af den nye form til ConvaTec, var skæve, og at konstruktionen og designet derfor skulle ændres. Sammen med kunden valgte Stensved Formværktøj at bruge CT-Scanning til at se på formfejlene, som en hjælp til hurtigere at komme på rette spor. CT-Scannene fik de lavet på Teknologisk Institut, hvis scan giver et 3D-billede af ydre og indre strukturer i det scannede emne og en via en software viser et colourmap over materialets fordeling inde i det scannede emne. De visuelle informationer fra CT-Scanningen gav et fælles udgangspunkt for de involverede parter at diskutere mulige rettelser ud fra og viste sig at være et stærkt udgangspunkt for den gode dialog:

”Det har betydet enormt meget i forbindelse med forståelsen af problemet at vi kunne sidde med noget visuelt i hænderne. Et CT-Scan kan visualiseres som et colourmap, som er grafisk med farver, der gør det nemt at forstå, selvom du ikke har en teknisk baggrund og det har gjort, at vi har kunnet mødes på tværs af faggrupper og tale om fejl og rettelser. Det har jeg ikke tidligere været vant til, men det har givet os en langt bedre forståelse for vores eget produkt, at vi har kunnet tale med leverandører og samarbejdspartnere, ” fortæller Pernille Larsen, Metrology Technician, ConvaTec. 

Informationerne fra CT-Scanningen og den gode dialog med kunden gjorde, at det endelige formværktøj hurtigere blev færdigt, mens det for ConvaTec betyder, at de hurtigere kan sætte deres endelige produkt i produktion og hurtigere komme på markedet.

Læs mere
Om dine muligheder for at anvende industriel CT-Scanning hos Teknologisk Instituts Center for Måling og Kvalitet.

Det nationale projekt, Produktion i Danmark, som giver danske virksomheder mulighed for at se og teste State of the art-teknologier der kan optimere produkter og processer i produktionen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen