Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Dataindsamling gav produktivitetsstigning på 25 % hos sydjysk bageformsproducent

Node Image Upload Digitalisering.jpg

Et drastisk fald i produktiviteten fik bageformsproducenten Fin Form til at ændre deres tilgang til problemløsning. Det har givet virksomheden den første store stigning i produktiviteten og virksomheden går nu mod digitalisering af dataindsamlingen. Andre kan med fordel gøre det samme.

Sydjyske Fin Form er nicheproducent. Som de eneste i Danmark producerer de bageforme i pergamentpapir til muffins, marzarintærter og andre kager. Da virksomheden pludselig oplevede fald i produktiviteten, var det især de to produktionslinjer, der former pergamentpapiret og stakker de færdigproducerede forme, der gav problemer. Maskinerne havde for mange fejl og stop, og det sænkede outputtet i produktionen.  

Virksomheden indledte derfor et samarbejde med Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, der vejledte virksomheden i, hvordan de kunne ændre deres tilgang til problemløsning. Hen over flere måneder samlede de ansatte produktionsdata langt mere systematisk end tidligere. Dataene brugte de til dagligt at diskutere frekvensen af stop, årsager og mulige løsninger på tavlemøder ude i produktionshallen.

Virksomheden blev på den måde langt skarpere på maskinstoppene, og sammen med deres maskinleverandører kunne de forbedre maskinerne på de to produktionslinjer, der voldte problemer. Det gav en produktivitetsstigning på 25 % og det første store skridt mod den ønskede produktivitet.

Fejlårsager skal findes med digitale data
De åbenlyse fordele ved systematisk dataindsamling har betydet, at Fin Form nu går mod at digitalisere dataindsamlingen, så den fremover sker elektronisk. Det vil både sikre virksomheden tidsbesparelser og langt mere præcise data.

I samarbejde med Teknologisk Institut har Fin Form lanceret et pilotprojekt, hvor de har monteret et elektronisk system på en af maskinerne. Systemet monitorerer status på maskinen og viser drift og stop. Medarbejderen vælger mellem prædefinerede fejlårsager, og systemet beregner automatisk tidsforbruget på de maskinstop, der opstår.

Fin Forms administrerende direktør, Michael Nielsen, kan se, hvordan det vil give langt større mulighed for at vurdere mere specifikt på de enkelte fejlårsager og finde de fejl, det er væsentligt at diskutere med virksomhedens ansatte. Og det vil give yderligere gevinst:

"Jeg er ikke i tvivl om, at digital dataindsamling vil give os en yderligere produktivitetsstigning. Alene dialogen med operatørerne vil have en positiv effekt." udtaler han.

Virksomhedens mål er på længere sigt at indføre det elektroniske system på en lang række maskiner. Stiger produktiviteten yderligere, vil Fin Form få et højere output af produkter per time – og det kan direkte konverteres til en bedre konkurrenceevne hos den sydjyske virksomhed.

Flere skal gøre som Fin Form
De produktionsvirksomheder i Danmark, der anvender computere, netværk og sensorer til at udveksle data på kryds og tværs i produktion og salg, får en konkurrencefordel i forhold til udenlandske virksomheder. Men det udnytter fire ud af ti danske produktionsvirksomheder stadig ikke. Det viser en undersøgelse foretaget af Jysk Analyse og Teknologisk Institut.

I undersøgelsen er 578 direktører for små og mellemstore fremstillingsvirksomheder med produktion i Danmark blevet spurgt om deres brug af digitalisering i produktionsprocessen. Undersøgelsen peger på, at virksomheder, der vurderer sig selv som markedsførende på deres eksportmarkeder, alle i høj grad IT-systemer i mange led af deres produktion.

Gevinsterne ved digitalisering er blandt mange; lavere produktionspris, højere kvalitet, hurtigere levering og kundetilpassede løsninger.

Produktion i Danmark
Både samarbejdet mellem Fin Form og Teknologisk Institut og den omtalte undersøgelse er en del af det nationale projekt Produktion i Danmark. Projektets formål er at styrke dansk produktion ved at demonstrere relevante state of the art-teknologier for danske virksomheder. Teknologisk Institut og FORCE Technology varetager projektet, der er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Du kan læse mere om Produtkion i Danmark her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen