Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Åbenhed i dansk virksomhed gav bedre isolering og nye markedsandele

Velfungerende netværk giver nye vinkler, ekstra viden og ikke mindst acceleration af ideer. Netværk skaber med andre ord værdi. Det har den danske producent af isoleringsrør, Golan Pipe Systems, ...

Velfungerende netværk giver nye vinkler, ekstra viden og ikke mindst acceleration af ideer. Netværk skaber med andre ord værdi. Det har den danske producent af isoleringsrør, Golan Pipe Systems, erfaret. 

Det var egentligt ikke meningen, at Golan Pipe Systems ville ændre noget i deres produkter. Den fynske virksomhed producerer isoleringsrør til installationer i huse og forretningen gik i og for sig fint. Maskinerne i fabrikshallen kørte som de plejede og salget var jævnt og pænt. Men da Produktionschef i Golan Pipe Systems, Hans Andersen, besluttede sig for at deltage i Teknologisk Instituts netværk for danske skumproducenter åbnede nye muligheder sig for den middelfartske virksomhed:

”I gruppen kom vi til at tale om, at man i mange år har anvendt grafit i EPS til isolering af huse og at det måske kunne have samme effekt i isolering, lavet af andre skummaterialer som fx termoplastiske materialer, ” fortæller Hans Andersen.

Tanken gik til idé og idéen tog hurtig fart ud i en række testforsøg, der viste, at grafitten, faktisk havde den formodede effekt. Ved at blande grafitten, TIMCAL, med skum faldt Lambda-værdien og isoleringsevnen steg kraftigt. Det gav Golan Pipe Systems inspiration til at optimere virksomhedens isoleringsrør til rørføring af koldt og varmt vand.

Mod nye markedsandele
Som en af de få danske producenter af isoleringsrør, afsætter Golan Pipe Systems 80-85 % af sine produkter på det danske marked. Det holder 26 mand beskæftiget i virksomheden i Middelfart. Med den kraftigt forbedrede isoleringsevne ser Hans Andersen og Golan Pipe Systems dog en mulighed for udvide virksomhedens markedsandele. Gerne til de nordiske lande, hvor virksomheden allerede har en fod inde:

”Vores maskiner står stille 1/3 af tiden, så vi kan sagtens producerer mere, end vi gør. Tidligere har udfordringen været at afsætte varerne, fordi det danske marked fik hvad de skulle bruge. Med den forbedrede isoleringsevne er vi et sted, hvor vi pludselig kan konkurrere på de udenlandske markeder, så det åbner helt nye døre, hvor vi helst vil ind ad de nordiske ” forklarer Hans Andersen, der nyder udsigten til at kunne udnytte kapaciteten af sine maskiner til fulde og se mod nye kunder.

Læs mere om Golan Pipe Systems, der producerer isoleringsrør til installationer i huse og afløbsrør.

Netværk for danske skumproducenter
Golan Pipe Systems er en del af netværket, skum-klyngen, for danske producenter og leverandører inden for skummaterialer. I netværket har virksomheder delt udfordringer, viden og erfaringer på tværs. Heraf udsprang idéen til at forbedre isoleringsværdier ved at blande grafit i skum til isolering.

Skum-klyngen er etableret af Teknologisk Institut og er en del af det nationale projekt, Produktion i Danmark.

Læs mere om skum-klyngen.

Produktion i Danmark har til mål at styrke dansk produktion ved at tilbyde danske virksomheder muligheden for at se og afprøve nye teknologier i demonstrationsforsøg og på Open Lab-arrangementer og videndele i forskellige netværk. Produktion i Danmark løber frem til udgangen af 2015. Du og din virksomhed kan derfor stadig nå at få glæde af projektets mange tilbud.

Læs mere om Produktion i Danmark.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen