Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Teknologisk Institut vil fjerne halvdelen af dine produkter

Node Image Upload migatronic_bred_bilcon_tank_mig.tmp

Industrien kan tjene på forenklet produktprogram.
Virksomheder kan forøge produktiviteten og indtjeningen ved at forenkle produktprogrammet med metoden Simplimize. Nyt center på Teknologisk Institut samler viden, uddannelse og rådgivning til erhvervslivet.

De store virksomheder er allerede i fuld gang med at forenkle deres forretning, produkter og processer for at møde markedets behov og skabe øget profit. Nu er turen kommet til resten af den danske industri, som via et nyt Center for Simplimize på Teknologisk Institut får en samlet indgang til værktøjer, uddannelse og rådgivning inden for forenkling og modulbaseret produktion.

- Med Simplimize har vi allerede set, at der er store gevinster at hente for de virksomheder, der med tiden har opbygget ugennemskuelige produktporteføljer og komplekse forretningsgange. De har fået et mere overskueligt produktprogram, strømlinede ordreprocesser og ikke mindst produkter, der er langt nemmere at afsætte, siger projektleder Lars Frello, Teknologisk Institut.

Center for Simplimize
Instituttet åbner nu Center for Simplimize, et centralt samlingssted for virksomheder, organisationer og konsulenter, der arbejder med forenkling, produktkonfigurering og modulbaseret produktion. Samtidig opretter Teknologisk Institut Simplimize Academy. Her kan virksomheder og konsulenter lære metoden Simplimize på niveauer lige fra basal viden om værktøjer til dybdegående certificering.

Migatronic fik nyt fokus på produktudvikling
Indtil nu har mere end 40 danske fremstillingsvirksomheder haft gavn af metoden, der har ført til resultater som kortere leveringstider, enklere produktprogram, øget innovationsevne og en højere produktivitet. De rammer markedet med færre produkter - og skaber mere profit.

Hos svejsemaskineproducenten Migatronic har et hidtil begrænset omfang af genbrug af løsninger på tværs af udviklingsprojekter betydet et stigende antal varenumre med høj lagerbinding og lavere dækningsgrad på det enkelte produkt. Med Simplimize smeltes flere produktserier sammen til én produktplatform med langt færre varenumre. Det giver dem et helt nyt fokus i deres produktudvikling:

- Rent produktionsmæssigt er det en klar fordel at have færre moduler, der kan produceres op til et meget højt niveau, før vi skal til at lave det kundespecifikt. Udviklingsmæssigt er det en klar fordel, at vi med færre ressourcer kan lave én platform af høj kvalitet og ikke 10 platforme, der alle skal vedligeholdes. Vi får et meget skarpere produkt, som er lettere at afsætte til vores kunder, forklarer projektleder Mads Jensen fra Migatronic.

Læs mere om Simplimize på www.simplimize.dk og Simplimize Academy.

Yderligere oplysninger
Projektleder Lars Frello, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2911, mail: lsf@teknologisk.dk.

Fakta om Simplimize

  • Simplimize er en operationel fremgangsmåde til forenkling af virksomheders produktprogram. Metoden består af 6 open source-værktøjer, som er frit tilgængelige via www.simplimize.dk
  • Indtil nu har mere end 40 danske fremstillingsvirksomheder haft gavn af metoden, der har ført til resultater som kortere leveringstider, enklere produktprogram, øget innovationsevne og højere produktivitet.
  • Simplimize er en sammentrækning af udsagnet "Simplify to Optimize".
  • Industriens Fond har siden 2012 støttet udvikling, test og udbredelse af metoden Simplimize (tidl. Radikal Forenkling via Design), som udspringer fra Danmarks Tekniske Universitet.
  • Simplimize bygger på mere end 15 års forskning i modulariseret produktarkitektur og praktisk erfaring med forenkling af virksomheders produktprogram fra Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Valcon, Industriens Fond, Dansk Industri og Teknologisk Institut.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen