Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Teknologi-indsprøjtning til 1.400 danske virksomheder

Node Image Upload ia_genrefoto_fotor.tmp

1.400 danske virksomheder vil i de kommende tre år få vejledning om ny teknologi af InnovationsAgenterne - et korps af 35 erfarne virksomhedsrådgivere fra Danmarks otte GTS’er (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter).

InnovationsAgenterne er en del af erhvervsfremmesystemet og bringer teknologisk viden og inspiration til små og mellemstore virksomheder. InnovationsAgenterne har siden 2007 gennemført godt 3.300 gratis Innovationstjek.

Nu forlænger Styrelsen for Forskning og Innovation ordningen 3 år mere, så endnu flere virksomheder kan drage nytte af agenternes vejledning i teknologisk innovation.

Stor spredning i innovationstjekkede virksomheder
InnovationsAgenterne har vejledt og hjulpet så forskellige virksomheder som arkitektfirmaer, gartnerier, små specialiserede fremstillingsvirksomheder og handelsvirksomheder. Typisk handler det om digitalisering, produktudvikling, effektivisering, nye produktionsmetoder og materialer.

Eksempler:

Dynamica Ropes fremstiller verdens stærkeste tovværk og besluttede i 2014 at investere 40 mio. kr. i nye maskiner og nye markeder, bl.a. offshore og vindmølle.

Taulov-virksomheden fik vejledning af InnovationsAgenterne om godkendelser og certificeringer, hjælp til ansættelse af højtuddannede medarbejdere og adgang til de nyeste resultater inden for forskning og udvikling. Læs en artikel om Dynamica i Ingeniøren.

Borum Industri bygger vejmarkeringsmaskiner og eksporterer til hele verden. En ny ambitiøs vækststrategi skal gøre Hadsten-virksomheden til den globalt største spiller i branchen i 2020.

InnovationsAgenterne har hjulpet Borum med forvandlingen fra traditionel smede- til moderne industrivirksomhed, med fokus på standardisering og effektivitet. Læs en artikel om Borum Industri fra Århus Stiftstidende.

GearTeam i Hillerød sælger udstyr til brandslukning. I slutningen af 2016 lancerer virksomheden ny trådløs teknologi, der gør det muligt for brandlederen at monitorere  brandfolk og røgdykkere under indsats.

Dele af udstyret bruges allerede på danske brandskoler, og InnovationsAgenterne har bistået i videreudviklingen til operationelt brug. Læs en artikel om GearTeam fra Electronic Supply.

Knud Erik Hilding-Hamann, projektleder for InnovationsAgenterne:
- Vi er meget glade for også fremover at kunne tilbyde virksomhederne et gratis Innovationstjek med fokus på forretningsudvikling gennem ny teknologi. Vi er dem, der sammen med virksomhederne, kan være med til at afdække udviklingsmuligheder, prioritere indsatsen og sætte gang i nye udviklingsprojekter inden for f.eks. lagerstyring, automation, materialer, overflader og software.

- Vi råder over et stærkt korps af agenter, der både har praktisk erfaring og faglig viden om at skabe værdi gennem tilførelse af ny viden, teknologi og ekspertsamarbejde og som samtidig har overblikket over videns- og erhvervsfremmesystemet.

- Og de gør en forskel ude i virksomhederne. Vi måler løbende effekten af vores arbejde: 8 ud af 10 innovationstjekkede virksomheder er tilfredse eller meget tilfredse med InnovationsAgenternes vejledning og vil anbefale et Innovationstjek til andre virksomheder.
Ikke mindst derfor ser vi frem til at fortsætte arbejdet de kommende tre år og hjælpe flere virksomheder i gang med teknologisk udvikling.

Nicolai Zarganis, kontorchef for innovationspolitisk kontor, Forsknings- og Innovationsstyrelsen:
- InnovationsAgenterne har en vigtig rolle i forhold til at identificere og hjælpe små og mellemstore virksomheder videre med store som små udviklingsprojekter.
Det gør de primært ved at skabe kontakt og samarbejde mellem innovationstjekkede virksomheder og private rådgivere, forskere og andre videnspersoner – en kontakt, som ellers ikke havde fundet sted.

- Vi ved, at virksomhedernes innovationsevne er afgørende for vækst. Så når InnovationsAgenterne skaber koblingen mellem virksomheder med et vidensbehov, og dem der sidder med den efterspurgte viden, øger det ikke alene den enkelte virksomheds innovationsevne og skaber potentiale for vækst, men giver også et stærkere ståsted i forhold til global konkurrence.

Fokus i den nye treårige periode
InnovationsAgenternes hovedopgave vil også fremover være at udføre gratis Innovationstjek.
Et Innovationstjek indebærer, at agenten sammen med virksomheden gennemfører en screening af virksomhedens innovationsbehov og –udfordringer og kommer med anbefalinger til mulige nye samarbejds- og videnpartnere til at løfte de identificerede udfordringer.

Slutteligt hjælper InnovationsAgenten virksomheden med at få kontakt til relevante samarbejdspartnere eller videnkilder. Disse kan komme fra både universiteter, erhvervsakademier, private rådgivere, GTS-netværket, innovationsnetværk, brancheforeninger og andre.

Som noget nyt udvikler InnovationsAgenterne en online-selvtest, der giver virksomhederne mulighed for at teste deres innovationsbehov og -parathed. På baggrund af svarene får virksomheden vejledning i eventuelle næste skridt, hvoraf Innovationstjekket kan være et.

Kontaktinfo: Projektleder for InnovationsAgenterne, Knud Erik Hilding-Hamann, khi@teknologisk.dk / 72201421 - Læs mere på: www.innovationstjek.dk

Læs her, hvad virksomhederne siger om mødet med InnovationsAgenterne:

Direktør Frank Sandeløv, CardLab, en af verdens førende udviklere af avancerede kredit- og adgangskort:

Deres arbejde er guld værd. For en udviklingsvirksomhed som CardLab er det afgørende ikke blot at finde kunder, men også at finde samarbejdspartnere, der kan og vil udvikle de nye teknologier sammen med os og dele deres viden med os.
InnovationsAgenterne har hjulpet os videre med mange nye kontakter, og vi har fået gode henvisninger til nye muligheder for finansiering af udviklings- og kommercialiseringsprojekter.

Direktør Ib Neustrup Simonsen, Borum Industri, producent af vejmarkeringsmaskiner:

Vi kunne ikke være nået hertil uden samarbejdet med eksterne konsulenter og eksperter fra InnovationsAgenterne, Aalborg Universitet, de regionale væksthuse og MADE.

Direktør Thomas Steen Halkier, Neocortec, kommunikationsprotokoller til trådløse sensornetværk:

Innovationstjekket har givet os et godt overblik over de udfordringer, der skal tackles. Fordi vores teknologi er så markant anderledes end konkurrerende løsninger har vi en stor opgave i at få kunderne til at forstå de konkrete fordele ved den.
Ikke mindst handler det om, at vi skal overbevise forskellige målgrupper: Ikke kun teknikere, men også produktstrateger og direktører. I den forbindelse har vi fået nogle gode input fra InnovationsAgenten.

Direktør Morten Thrane, Tantec, udstyr til coating af plastmaterialer:

Vores kunder er meget større end os. Derfor skal vi kunne dokumentere vores kompetencer, og her er en ISO 9001 certificering afgørende.
InnovationsAgenten hjalp os med at få bevilget midler, så Tantec kunne få eksperthjælp til at kortlægge virksomhedens interne processer, både på det tekniske område og inden for ledelse, salg, leverancestyring m.m.
Certificeringen er en vigtig del af vores fremtidsplaner, fordi den åbner dørene til nye kunder, især kunder med meget høje krav til kvalitet, f.eks. i den medicotekniske industri.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen