Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Smart dansk produceret rørbærer gør VVS-arbejdet lettere

Node Image Upload Portræt_Jørgen Thuesen3_Fotor_businessdirect.jpg

Opfinder, iværksætter og fagmand Jørgen Thuesen har med hjælp fra en række danske aktører skabt en unik rørbærer og startet produktionen op i Danmark.  Det kan betale sig for ham ikke at ...

Opfinder, iværksætter og fagmand Jørgen Thuesen har med hjælp fra en række danske aktører skabt en unik rørbærer og startet produktionen op i Danmark.  Det kan betale sig for ham ikke at producere i østen.

De enkle løsninger er nogle gange de bedste. Tømrer, arkitekt og opfinder Jørgen Thuesen har udviklet, designet og sat en smart rørbærer i produktion og på markedet i slutningen af 2014. Den letter arbejdet for VVS-folkene, når de skal sætte vand, varme og gasrør op i nye eller renoverede bygninger, fordi de ganske hurtigt kan klipse rørene på væggen. 

Idémanden, der er fra Kolding og bor nær Holbæk, har allieret sig med en række danske samarbejdspartnere og vælge at lægge produktionen på dansk grund. Plasten i rørbæreren bliver støbt hos Rika Plast i Hornbæk og stålet standset hos Termax i Rønnede. Distributionen herhjemme er sikret gennem en aftale med storgrossisten A.O. Johansen.

En kompetent mand fra netværket Connect Danmark har hjulpet med at sikre logistik og distribution, og Opfinderrådgivningen, Teknologisk Institut har ad flere omgange rådgivet Jørgen Thuesen om beskyttelsen af hans rørbærer og været behjælpelig med, at Jørgen Thuesen kunne lave de første prototyper af rørbæreren tilbage i 2008 samt at få beskyttet produktet.

Det kan betale sig at producere den i Danmark

”Vi skal have noget produktion i Danmark, og det skal være konkurrencedygtigt. Det giver forretningsmæssig mening at lægge produktionen af min rørbærer herhjemme. Produktionsomkostningerne matcher fint mulighederne i Kina eller Vietnam. Plast- og stålpriserne er verdensmarkedspriser.
Det er de samme maskiner og værktøj, som står her og i Asien, men herhjemme kan en mand passe 5-6 maskiner ad gangen, derude er de to mand per maskine. Vi er ret gode til at lave plaststøbning i Danmark og bide stål over”, siger Jørgen Thuesen.

Han har erfaringens ret til at lave sammenligningen. Han har boet og arbejdet i Vietnam og sat fabriksproduktioner i gang sammen med virksomheden Barco for Danida-midler, som han har en licensaftale med.

”Det er en god idé, når du udvikler nye produkter, at du kan køre ud og snakke med producenten og sidde over for hinanden og kan kigge hinanden i øjnene. Det giver færre misforståelser. I Vietnam gik det bedst, når jeg var derude”, siger Jørgen Thuesen, som har forstand på at udvikle ideer, designe dem, bruge værktøj, matricer, sprøjteteknologi og udvikle en fabriksproduktion af et industriprodukt.

Ideen tog fart i 2007 - men så ramte den krisens mur

Ideen til rørbæreren har været undervejs siden 2007, hvor han gik og udviklede på de første prototyper. Han fik lavet 3d-prints på Teknologisk Institut og hjælp til beskyttelsen af produktet hos Opfinderrådgivningen.

Det kom så langt, at Thuesen med Opfinderrådgivningen tog til forhandlingsmøde med en stor dansk sanitetsvirksomhed, som var aldeles tæt på at lave en licens- og produktionsaftale. Men så rejste finanskrisens mur sig og satte en stopper for det samarbejde. I de næste fire-fem år var det ikke til at hugge og stikke i grossisterne på VVS-området. 

”I de år leverede jeg et par tusinde prøver på rørbæreren til VVS-ingeniører, som fik dem i 15 mm og efterspurgte flere varianter. Jeg holdt gryden i kog og ventede på bedre tider”, siger Jørgen Thuesen.

I 2012 lykkedes det at få en konstruktiv dialog i gang med A.O. Johansen om det strategiske i at udskille sig fra de andre grossister og samtidig vinde markedsandele hos kunderne, håndværkerne.
De har lavet en distributionsaftale, som sikrer lanceringen af rørbæreren på det danske marked.

Gør det dansk-måden

”Det er jo et helt hold af mange forskellige kompetente mennesker og organisationer i Danmark, som har været med til at forme produkt og forretningsmodellen for 2click. Min fornemste opgave har været at spørge og lytte til svarene samt høre markedet, om det er interesseret i rørbæreren. Det er vigtigt at få sagt i disse år, hvor vi er så fokuserede på, om vi kan holde på produktion i Danmark og diskuterer, om det kan betale sig at gøre det. Det kan det i mit tilfælde”, siger Jørgen Thuesen.

FAKTA om rørbæreren

http://www.2click.dk/ - 2Click-rørbæreren fås i 12, 15, 18, 22 mm i en række materialer, rustfristål, kobber og poleret rustfristål der passer til forkromede rør. Systemet består af 16 dele, der kan kombineres på forskellig vis men hovedfunktionen er et beslag i væggen og en stål clips, der klikkes fast. Plastikbøsningen gør, at bæreren knirkefrit kan håndtere de udvidelser, som følger når rørene oplever termiske skift fra koldt til varmt

BOKS om produktion i Danmark

Teknologisk Institut er, apropos artiklens tema, sammen med Force Technology i fuld gang med innovationsindsatsen Produktion i Danmark. De to GTS-institutter bidrager til at skabe mere dansk produktion.
Indsatsen er en resultatkontrakt under Styrelsen for Forskning og Innovation fokuseret på at give små og mellemstore produktionsvirksomheder kendskab til nye teknologier, der kan føre til bedre processer og produkter inden for automatisering, avanceret materiale og procesteknologi samt digitalisering og måling.

Læs mere på - www.produktiondanmark.dk

Kontakt

Opfinder og iværksætter Jørgen Thuesen: tlf. 5925 3066 - 2click@2click.dk

Opfinderrådgivningen via journalist, Anders Jørgensen: tlf. 7220 2959 - anjn@teknologisk.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen