Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Simplimize er det nye sort

Node Image Upload simplimize-henvender-sig-til-fremstillingsvirksomheder_fotor_bd.tmp

Danske fremstillingsvirksomheder kan gennem en velafprøvet operationel fremgangsmåde forenkle og optimere deres produktprogrammer. Metoden kaldes Simplimize, og 20 virksomheder har allerede fået solide gevinster ved at benytte metoden. Nu skal endnu flere danske virksomheder have gavn af Simplimize.

Forenklingsmetoden Simplimize er med succes afprøvet på 20 danske produktionsvirksomheder. Resultaterne har været lavere kapitalbinding, mindsket vareforbrug, kortere leveringstider, færre komponenter i produktionen, generel omkostningsreduktion og nye muligheder for innovation og produktudvikling.

Derfor igangsætter Industriens Fond nu, sammen med Industrisamarbejdet hos DI og Idé & Vækst, Teknologisk Institut en indsats for at udbrede kendskabet til og anvendelsen af metoden.

”Simplimize er en metode, der har vist sit værd. Den har frigjort ressourcer hos danske fremstillingsvirksomheder og gjort dem mere konkurrencedygtige og innovative. Derfor har vi valgt at støtte en indsats, hvor både virksomheder, rådgivere og relevante institutioner får let adgang til metoden.
Vi håber, at flere virksomheder får gavn af Simplimize og opnår samme gode resultater, som vi har set hos de virksomheder, der allerede har benyttet metoden”, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Workshops over hele landet
En række aktiviteter skal øge kendskabet til og brugen af Simplimize. Seks workshops over hele landet og muligheden for tilskud ved køb af Simplimize-rådgivning skal bringe forenklingsmetoden ud på direktionsgange og i produktionshaller over alt i Danmark.

Nysgerrige virksomheder kan i marts deltage i workshops for at lære om metoden og værktøjerne og dermed vurdere, om et Simplimize-forløb er en attraktiv vækstvej for dem.

De seks workshops sker
2. marts i Taastrup - 8. marts i Odense - 9. marts i Kolding - 10. marts i Aarhus - 15. marts i Holstebro - 16. marts i Aalborg.

Læs mere: www.simplimize.dk

Målsætning
De 50 første små og mellemstore virksomheder, der aftaler at gå ind i et Simplimize-forløb, kan søge om et tilskud på 60.000 kroner hos Industriens Fond. Hvis de modtager støtten, skal de selv blot betale 20.000 kroner.

Ambitionen er, at 100 fremstillingsvirksomheder vil benytte Simplimize-fremgangsmåden, og de konkrete værktøjer, der hører til. Med hjælp fra en certificeret konsulent vil virksomheden gennem analyse og systematisk eksekvering få sat gang i en gennemgribende forenkling og optimering af deres produktionsprocesser, produktprogrammer og -porteføljer.

Hvordan kommer man i gang?
Ved at besøge www.simplimize.dk/kom-i-gang kan man enten kontakte en Simplimize-konsulent med det samme eller melde sig til en af de seks workshops. Ligeledes findes på sitet yderligere information om muligheden for at få økonomisk tilskud til arbejdet med Simplimize.

www.simplimize.dk findes desuden link til en introduktionsvideo om Simplimize, samt case-beskrivelser af de virksomheder, der allerede har arbejdet med Simplimize.

Kontakt for mere info
Ole Østrup, Formidlingsafdelingen hos Industriens Fond
Mobil: 23 80 06 60 - Mail: oos@industriensfond.dk

Lars Frello, Idé & Vækst, Teknologisk Institut
Mobil. 72 20 29 11 - Mail. lsf@teknologisk.dk

Baggrunden for projektet
Simplimize er en sammentrækning af udsagnet ”simplify to optimize”. Projektet er støttet af Industriens Fond og gik tidligere under navnet Radikal Forenkling Via Design (RFVD), mens det var i forsknings-, udviklings- og afprøvningsfasen. Det blev konceptualiseret i samarbejde med DTU og Valcon.
Læs mere på www.simplimize.dk/om-os.

Gode eksempler på succes med Simplimize
Velux har brugt Simplimize’s systematik til at imødekomme markedets ønsker om varianter. Noget der giver markant tidspres på udvikling. De har sparet mange penge ved at lave modulopbyggede løsninger på solafskærmning og andre tilbehørs-produkter til vinduer og de bruger 15 % færre råvarer end før.

Viking har øget det for dem livsnødvendige serviceniveau og mindsket kapitalbindingen med 15 % og varenumrene med 30 % ved en metodisk gennemgang af hele produktkataloget.

Micro Matic, verdensførende på haner og ventiler (anstikkere) til fadølsanlæg, har flere typer anlæg, hvilket før gjorde produktprogrammet komplekst, samtidigt med, at de stod i et stigende pres fra lavpris-konkurrenter. De har lavet hovedrengøring i produktionsarkitekturen og bruger nu 40 % færre komponenter og de har skabt fire generiske grundmoduler, der imødekommer anlægstyperne og kan køre større serier med få omstillinger.

Læs flere cases på www.simplimize.dk/cases.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen