Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Opfinderrådgivningen bliver eksporteret til Trinidad & Tobago

Node Image Upload trinidad - kaspers teaching_Fotor.jpg

Det er et veritabelt erhvervsfremme-eventyr, når Opfinderrådgivningen nu skal opbygges og udbredes til borgerne på Trinidad og TobagoDet er Trinidad og Tobago’s ækvivalent til Teknologisk Institut ...

Det er et veritabelt erhvervsfremme-eventyr, når Opfinderrådgivningen nu skal opbygges og udbredes til borgerne på Trinidad og Tobago

Det er Trinidad og Tobago’s ækvivalent til Teknologisk Institut i Danmark, Caribbean Industrial Research Institute (Cariri), som investerer i at opbygge deres version af en opfinderrådgivning, der henvender sig til alle borgere i øriget med gode ideer.

Opfinderrådgivningen, der har hjemsted på Teknologisk Institut, skal bl.a. være med til at rekruttere, træne og undervise lokale opfinderrådgivere i den særlige disciplin at rådgive borgere om deres ideer.

Opfinderrådgivningens unikke tilgang

”Det er en stor ting for os og for Danmark. Opfinderrådgivningen har over 40 års know how i at rådgive og modne borgerideer og afsætte de bedste på licensaftaler med eksisterende virksomheder. På verdensplan er Opfinderrådgivningens tilgang til rådgivning og forretningsmodel unik. Det er helt oplagt, at vi deler vores viden, så andre lande kan opnå samme positive effekter ved at fokusere på processen fra ’borgeride til bundlinje”, siger Kasper Birkeholm Munk, der er teamleder i Opfinderrådgivningen.

Licensaftaler for milliarder

Opfinderrådgivningen oplever dagligt potentialerne for at skabe job og vækst, når hverdagens inspiration fører til ideer og koncepter. Der er et stort potentiale for innovation over hele kloden, som kan bidrage til både virksomheds- og samfundsmæssig vækst.

Den seneste effektmåling af Opfinderrådgivningens arbejde i Danmark estimerer, at der er skabt over 1.000 arbejdspladser og omsætning for 2,7 milliarder kroner på licensaftaler indgået mellem iderige borgere og virksomheder i perioden 2000-2009.

Særdeles interessant

”Det er særdeles interessant at Trinidad og Tobago er interesserede i at opbygge en opfinderrådgivning og lader sig inspirere af Danmark, hvor vi i mange år har haft dette spændende instrument til at skabe værdi gennem private borgeres idéer. Vi er derfor glade for at Teknologisk Institut nu vil hjælpe Trinidad og Tobago med at etablere deres opfinderrådgivning ”, siger Nicolai Zarganis, Kontorchef for Innovationspolitisk Kontor, Styrelsen for Forskning og Innovation.

Opfinderrådgivningen passer godt ind i Trinidad og Tobago, et land med stærkt fokus på iværksætteri, entreprenørskab og innovation. Opfinderrådgivningen bidrager med fokus på to vinkler: borgere som ideskabere, og vækstskabelse i eksisterende virksomheder.

Samtidig skaber Opfinderrådgivningens meget praktiske rådgivning og fokus på afklaring af marked et alternativ til flere års stærkt fokus på afklaring af teknologi.

Om Opfinderrådgivningen

Opfinderrådgivningen har i over 40 år været et særligt hjørne af erhvervsfremmesystemet, der ikke sigter mod at gøre borgere til iværksættere, men rådgiver borgerne om deres ideer med henblik på at kommercialisere de bedste og lave licensaftaler mellem idehavere og virksomheder. 

Opfinderrådgivningen rådgiver årligt mere end 5000 iderige borgere om deres gode ideer. Ordningen har hjemsted på Teknologisk Institut og trækker på viden om teknologi, materialer og processer, som findes i righoldigt mål i instituttets polytekniske bagland samt fra et stærkt netværk af samarbejdspartnere. 

Opfinderrådgivningen driver også en skoletjeneste, der træner og inspirerer fremtidens værdiskabere og hvert år underviser mere end 1500 elever, studerende og undervisere i ideudvikling og idevalidering gennem en meget praktisk og involverende hands on tilgang til innovation.

Teknologisk Institut åbnede i 2013 idé- og modelværkstedet Fablab TI, hvor borgerne har fri adgang til at arbejde med visualisering og prototypeudvikling samt lære nye fremstillingsteknologier at kende såsom 3D-print, laserskæring, CNC-fræsning m.m.

Læs mere på - www.opfind.nu

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen