Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Involvér unge med handicap

Node Image Upload Velfærdsfabrikken_workshop580x361.jpg

Unge med handicap kan meget mere, end mange tror. De er ikke optaget af, om der er varme eller kolde hænder nok. De vil have teknologiske løsninger, der fungerer i hverdagen.

Unge med handicap kan meget mere, end mange tror. De er ikke optaget af, om der er varme eller kolde hænder nok. De vil have teknologiske løsninger, der fungerer i hverdagen.

Af Mads Brix Baulund, bestyrelsesformand i Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Teknologi er blevet en afgørende del af hverdagen. Mange mener, at hverdagen ikke kan fungere uden deres smartphone, men for unge med handicap er teknologi ikke blot vigtigt - velfærdsteknologi er fuldstændig afgørende for vores livskvalitet.

Næsten al teknologi i dag skabes i samspil mellem kunder og virksomheder. De nyeste apps, den seneste Samsung Galaxy eller Acers splinternye studiecomputer. Sådan forholder det sig desværre ikke med velfærdsteknologi.

De teknologiske hjælpemidler kan potentielt revolutionere unge med en funktionsnedsættelses hverdag, men virksomheder producerer næsten aldrig velfærdsteknologi i samspil med unge med handicap. De unge bliver set som en slags passive brugere, der alt for sjældent inddrages. Det er synd og skam!

For det er dem, der skal bruge velfærdsteknologien i hverdagen, og det er de unge selv, der ved hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Unge med handicap er eksperter i egne liv og behov, og bør som sådan inddrages som eksperter. For det vil vi gerne!

Vi må gøre op med den tankegang, der opdeler verden i ”os” og ”dem” – i dem der hjælper, og de der skal hjælpes. Vi er unge, selvstændige med stærke ressourcer, og vil som alle andre unge, handicap eller ej, klare os selv så vidt muligt.

Men det kræver, at vi bliver ligeværdige parter, og at både virksomheder, civilsamfund og unge med handicap selv begynder at skabe teknologiske løsninger sammen. Det vil give nyskabelser, der lader unge med handicap leve det liv de ønsker, og samtidig skaber bedre muligheder i uddannelsessystemet, på arbejdsmarkedet og i fritidslivet.

Det er meget vigtigt, at samskabelsen ikke bliver et spørgsmål om varme hænder eller kold teknologi. Unge med handicap er ikke bange for teknologi, vi omfavner den.

Det handler ikke om, hvorvidt unge med en funktionsnedsættelse kommer til at mangle omsorg og nærvær i hverdagen, hvis en hjælper bliver erstattet af smart teknologi.

Unge vil ikke have varme hænder eller kold teknologi, men løsninger der fungerer i hverdagen, og giver mulighed for alt det, som alle andre unge ønsker: Venskaber, uddannelse, arbejde og et aktivt fritidsliv.

Det får vi kun, hvis vi tør gøre op med forestillingen om de gode teknologisamaritanere og de hjælpeløse unge. Samskabelse foregår mellem unge, erhvervsliv og civilsamfundets organisationer og aktører, og vi både kan og vil så meget mere, end vi gør i dag. Handsken er kastet. Lad os samle den op sammen.

Vi gør det i det fondsfinansierede innovationsprojekt Velfærdsfabrikken, der engagerer virksomheder, kommuner og unge med handicap i udviklingen af ny produkter og services, som kan lette dagligdagen for mennesker med handicap. Blandt andet i samarbejde med Teknologisk Instituts innovationscenter.

Læs om det her: www.velfærdsfabrikken.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen