Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Lungemåling på mobilen bliver nemmere

billede

Med en ny opdateret version af lungemåleren Spiromagic bliver det endnu nemmere for privatpersoner at få professionelt overblik over sin lungefunktion.

Spiromagic, der giver både læger og private enkel mulighed for at foretage præcise og professionelle lungemålinger, kommer nu på markedet i en opdateret version. Dermed bliver det endnu lettere for privatpersoner at få maksimalt udbytte af apparatet.

Opdateringen består i en erstatning af måleenheden FVC med måleenheden FEV6, da førstnævnte har vist sig kompliceret at anvende for lægfolk. Det forklarer direktøren i Spiromagic, Jørgen Ole Kjær.

Spiromagic er blevet til som et resultat af brugerdreven innovation, og vi følger selvfølgelig hele tiden op på, om der er behov for tilpasning. I praksis har det vist sig at være vanskeligt at få en ensartet Ratio fra gang til gang baseret på FVC,” siger han.

Velbeskrevet metode
FVC beskriver den totale pustevolumen, når lungerne er tømt for luft, men da det har vist sig, at mennesker, der screener sig selv, har svært ved at tømme lungerne helt, er det nu ændret til FEV6, der er den pustede volumen efter 6 sekunder.

Denne udskiftning af måleenheder er velbeskrevet i den lungemedicinske litteratur, hvor flere har substitueret FVC med FEV6 og derved fået en ny type Ratio.

Tidlig afsløring af KOL
Når Ratio (FEV6) er mindre end 75 pct. er det tegn på KOL, hvor der tidligere anvendtes at Ratio (FVC) skulle være mindre end 70 pct., da pustevolumen efter de 6 sekunder blev medregnet.

Den eneste reelle forskel for brugerne er således, at det nu er nemmere at benytte produktet. Dermed lever Spiromagic endnu bedre op til visionen om at gøre en forskel i den danske lungesundhed. Dels ved at give lægerne en hurtig og enkel metode til præcis diagnosticering af KOL, og dels ved at give privatpersoner mulighed for selv at foretage ”smarte” målinger med elektronisk opsamling af alle data i en tilknyttet app.

”Vi har brugt de seneste tre år på at udvikle og tilpasse produktet ud fra tanken brugerdrevet innovation. Vi har opnået rigtigt gode resultater, og med denne justering vil endnu flere kunne få gavn af produktet,” siger Jørgen Ole Kjær.

Spiromagic blev lanceret sidste år efter at have været testet gennem flere år i samarbejde med blandt andre Danmarks Lungeforening samt personale og borgere i en række kommuner.

FAKTA

  • Spiromagic er en telemedicinsk lungemåler, der måler menneskers lungefunktion og lungetal og samler data i en app til mobiltelefonen.
  • Spiromagic kan bruges overalt og giver således mulighed for at undersøge i hvilke situationer, din vejrtrækning fungerer bedst.
  • Apparatet benyttes således af både læger og privatpersoner, ligesom en række elitesportsfolk har fundet muligheden for monitorering af lungefunktionen anvendelig i træningen.

Læs mere på www.spiromagic.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen