Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Lungemåler-app giver overblik over allergien

billede

Med lungemåleren Spiromagic får astmatikere og allergikere via en app fuldt overblik over, hvordan sæsonens pollen-plage påvirker helbreddet.

Mens vinteren løsner sit greb, og danskerne forbereder sig på varmere dage, så må den del af befolkningen, der har astma eller allergi berede sig på noget mindre behageligt. Forårstid er nemlig også pollentid.

Det betyder stoppede næser, løbende øjne og problemer med at trække vejret ordentligt. Men for mange betyder det også usikkerhed om den reelle påvirkning pollen har på kroppen – og her er der nu hjælp at hente i form af et nyt dansk udviklet produkt – lungemåleren Spiromagic.

“Mange mennesker med astma vil kunne få gavn af Spiromagic i forbindelse med pollensæsonen, hvor den giver mulighed for at få præcist overblik over, hvilken indflydelse pollen har på lungefunktionen,” siger direktøren i Spiromagic, Jørgen Ole Kjær.

Følg udvikling i app
Spiromagic er et såkaldt spirometer til måling af lungefunktion. Det er udviklet til både læger, der benytter Spiromagic til nemt og hurtigt at stille korrekte diagnoser, og til hjemmebrug, hvor et stort fokus på brugervenlighed giver den enkelte bruger mulighed for at lave præcis samme målinger som lægen.

Alle data samles elektronisk, og der følger en app med, som giver brugeren det fulde overblik.

“Ved hjælp af Spiromagic kan du følge dine målinger og indskrive pollental for hver måling. Dermed får du også en fornemmelse af, om pollen rent faktisk er det, som påvirker dig, eller om der eventuelt er noget andet på spil,” siger Jørgen Ole Kjær.

Mål gennem sæsonen
Samtidigt betyder muligheden for løbende – enkelt og hurtigt – at foretage målinger, at det bliver let at afsløre, hvornår på sæsonen problemerne er størst.

“Du finder ud af, hvornår du er mest præget, og om der er nogle situationer eller lokationer, hvor du er mere præget end andre,” siger Jørgen Ole Kjær.

Spiromagic er oprindeligt udviklet for at sikre tidlig opsporing af sygdommen KOL, men siden lanceringen sidste år har forskellige målgrupper fundet en række andre anvendelsesmuligheder. Blandt andet sportsudøvere på eliteniveau, der ønsker at vide, hvornår lungekapaciteten er optimal, samt altså personer med forskellige former for astma og allergi.

Spiromagic blev lanceret i 2015 og forhandles i dag hos virksomheden ResMed Maribo, hvor du også kan læse mere om Spiromagic. Se her

FAKTA

  • Spiromagic er en telemedicinsk lungemåler, der måler lungefunktion og lungetal og samler data i en app til mobiltelefonen.
  • Spiromagic kan bruges overalt og giver således mulighed for at undersøge i hvilke situationer, din vejrtrækning fungerer bedst.

Læs mere på www.spiromagic.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen