Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sorø i Top 10 i erhvervsklimaundersøgelse

Node Image Upload borgmester_gert_jrgensen_hj_oplsning.tmp

Sorø er nu en af landets ti bedste erhvervskommuner og den mest erhvervsvenlige kommune øst for Storebælt. Det fremgår af DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse, som netop er offentliggjort.

Sidste år blev Sorø Kommune årets højdespringer og sprang fra en 76. plads til en 22. plads – i år springer kommunen yderligere 12 pladser og lander på en 10. plads. Hermed står Sorø som den mest erhvervsvenlige kommune øst for Storebælt.

Fire førstepladser
På fire af undersøgelsens parametre får Sorø Kommune en førsteplads. Det gælder virksomhedernes overordnede vurdering af erhvervsvenligheden, adgangen til kvalificeret arbejdskraft, kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne og dialogen mellem erhvervsliv og politikere.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig.

– Jeg er utroligt glad for de flotte resultater. Jeg vil gerne rette en stor tak til Erhvervsudviklingsrådet og kommunens medarbejdere, ikke mindst i Sorø Erhverv, i jobcentret og i fagcentret for Teknik og Miljø, hvor man virkelig har taget det på sig at lytte til virksomhedernes behov for arbejdskraft og hjælpe med at tilvejebringe de rigtige folk og give en kompetent og hurtig sagsbehandling. Jeg vil også gerne sige tusind tak til virksomhederne for den tillid og anerkendelse, de viser kommunen. Jeg glæder mig også over virksomhedernes positive vurdering af kommunens evne til at tiltrække og fastholde både virksomheder og borgere. Det er noget, vi har stærkt fokus på i byrådet, og det er meget bekræftende, at det nu afspejler sig i virksomhedernes oplevelse.

Tæt dialog sikrer arbejdskraft
Størst fremgang i forhold til sidste års undersøgelse finder man i kategorien Arbejdskraft. Her er Sorø Kommune gået 57 pladser frem og er nu den 3. bedste på landsplan. Det er et resultat af en målrettet indsats, fortæller borgmesteren.

– Vi har nedsat et team af virksomhedskonsulenter, som er i tæt og løbende dialog med virksomhederne omkring deres behov for arbejdskraft. Vi tager udgangspunkt i virksomhedernes jobåbninger og forventningsafstemmer.  Den tætte dialog gør, at vi kan være på forkant med virksomhedernes ønsker, og at vi kan arbejde hurtigt og målrettet med at finde de rigtige kandidater. Som det fremgår af undersøgelsen, er kommunens service væsentligt forbedret over for erhvervslivet. Dette har konkret udmøntet sig i en lavere arbejdsløshed end i resten af Danmark og Region Sjælland samt en væsentlig forbedret økonomi på området. Det er meget positivt.

Også når det gælder sagsbehandling på miljøområdet og i byggesager ligger Sorø nu i top 10 i Danmark.

På enkelte områder er Sorø Kommune gået tilbage i forhold til sidste år, nemlig i forhold til brugen af private leverandører og sagsbehandlingen i sygedagpengesager. Her får kommunen hhv. en 67. plads og en 65. plads. Borgmesteren siger:

– Når det gælder sygedagpengesagerne, så gør vi det ikke godt nok. Det skal vi simpelthen blive bedre til, så det er et område, vi nu vil gå ind og arbejde endnu mere målrettet med. Vi vil også vurdere vores udbudsprocesser over for private leverandører, efter at vi havde en uheldig oplevelse, hvor den private aktør ikke kunne leve op til kvalitetskravene, siger Gert Jørgensen.

Yderligere kontakt:
Gert Jørgensen, Borgmester, tlf. 2146 3229

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen