Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Godt tilbud til unge: Få appetit på plast!

Utraditionelt samarbejdsprojekt skal sikre fremtidens kvalificerede medarbejdere i plastindustrien.

Utraditionelt samarbejdsprojekt skal sikre fremtidens kvalificerede medarbejdere i plastindustrien.

På onsdag den 6. maj holder DBI Plastics introdag for potentielle lærlinge. 10 unge er inviteret på besøg på virksomheden, hvor de får lejlighed til at se virksomheden, høre om plastindustrien som arbejdsplads og om uddannelserne til plastmager og værktøjsmager, og møde en lærling, som selv er i gang med uddannelsen.

Målet er at give flere unge kendskab til plastindustrien og lyst til at uddanne sig som plastmagere. Samtidig skal dagen skabe kontakter mellem unge og virksomheden, som kan føre til eksempelvis en praktikplads og på længere sigt måske en elevplads.

Claus Christensen, som er produktionschef i DBI Plastics, siger:

– I lighed med andre plastvirksomheder oplever vi stadigt større udfordringer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det gælder både plastmagere og værktøjsmagere, og det gælder både medarbejdere og lærlinge. Derfor har vi sammen med Sorø Jobcenter taget initiativ til den nye introdag, hvor vi får lejlighed til at fortælle om virksomheden og om branchen og forhåbentlig give nogle unge mennesker mod på at tage en uddannelse inden for plast.

Sjælland mangler lærlinge

En af udfordringerne er, at plastuddannelserne ligger i Jylland. Det betyder, at færre unge fra Sjælland vælger plastbranchen – og at sjællandske virksomheder har sværere ved at tiltrække lærlinge.

- Man kan ikke bare forvente, at andre løser problemet for os. De unge mangler viden om, hvad uddannelsen indeholder, og hvad jobbet består i. Jeg håber, at tiltaget her vil skaffe mig en dygtig lærling. Som udgangspunkt har jeg kun plads til en, men hvis jeg finder en to-tre gode, vil jeg gøre, hvad jeg kan for at hjælpe dem videre og skaffe dem pladser på andre virksomheder, siger Claus Christensen.

Samarbejde bag kandidater

Kandidaterne til introdagen er udvalgt af DBI og Sorø Jobcenter. Efter introdagen kan kandidaterne søge om et praktikforløb i virksomheden, og efter praktikperioden drøftes mulighederne for uddannelse eller arbejde med kandidaten.

I Sorø Jobcenter er man begejstrede for det nye initiativ.

– Vi byder initiativet fra DBI meget velkomment. Det giver os mulighed for både virkelighedsnært og inspirerende at guide de unge i job. Det er jo netop vores mission, siger konstitueret jobcenterchef Kenneth Damsgaard Hyde.

Kontakt

Claus Christensen, produktionschef i DBI Plastics, på telefon 26 30 01 04.

Johanne Hauerslev Christensen, Sorø Jobcenter, på telefon 29 27 40 27.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen