Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Erhvervsfremme giver øget omsætning til Sorø virksomheder

Node Image Upload karrieredag2015.tmp

Virksomhederne i Sorø Kommune har talt. I den netop fremlagte analyse af kommunens erhvervsfremmeindsats tegnes tydeligt billede af at kommunen har fået sat erhvervsudvikling på dagsordenen. Kendskabet til Sorø Erhverv som erhvervsfremmeaktør er blevet øget fra omkring 60% til tæt på 70% og omsætningen er påvirket positivt i hver 4. virksomhed.

Sorø Kommunes Erhvervsudviklingsråd har på det ordinære møde den 11. oktober drøftet analysen, og hæfter sig i særdeleshed var at det arbejder der er gjort gennem året, har båret frugt. Der er blevet sat fokus på de mange virksomhedsbesøg som Borgmester Gert Jørgensen og Erhvervschef Niels-Henrik Glisbjerg har gennemført med stor succes hos virksomhederne i kommune.

”Det er utrolig positivt, ikke mindst fordi analysen viser at en øget dialog mellem kommunen og virksomheder, giver resultater på virksomhedernes økonomiske bundlinje” fremhæver formanden for Sorø Erhvervsudviklingsråd Michael von Bülow i en kommentar til analysen. 27 % af respondenterne angiver direkte i deres besvarelse at Sorø Erhvervs indsats har været med til at øge den enkelte virksomheds omsætning.

Men analysen fortæller også at arbejdet med at skaffe kvalificeret arbejde til erhvervslivet forsat er en udfordring for virksomheder i Sorø Kommune. Hvilket også fremgår af DI erhvervsklimaanalyse 2016, hvor der er særlig fokus på den højtuddannede arbejdskraft samt efterspørgselen efter lærlinge og elever.  ”Det er en opgave som kræver helt særlig indsats og som er afgørende for en forsat positiv udvikling”, understreger Esben Sørensen rådsmedlem fra Chris Jensen A/S i Stenlille.

Rådet giver derfor fuld opbakning til de arrangementer som Sorø Erhverv har planlagt i den kommende periode:

  • Job- og uddannelsens messe for 8.- 9. klasserne i Sorø Kommune, afholdes den 18. januar
  • Deltagelse i rekrutteringsarrangementer for kandidater med en videregående uddannelse, Den 8. februar på RUC, samt den 8.-9. marts i Odense og København
  • Deltagelse på rekrutteringsalliance messe i samarbejde med Kalundborg Erhvervsråd den 8. april

Fakta:
Spørgeskemaet blev udsendt til 516 virksomheder i kommune hvoraf der kom 150 retur, hvilker svarer til 29% af de spurgte, De 150 virksomheder repræsentere 3861 private arbejdspladser i kommune eller mere end 57% af samtlige private arbejdspladser.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen