Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Skærme skaber nærvær

Node Image Upload 2S5A4694.jpg

Mere end 40 institutioner og plejehjem har allerede implementeret ny digital platform, der skaber muligheder for nærvær og fejlfri kommunikation. Og flere er på vej.

Mere end 40 institutioner og plejehjem har allerede implementeret ny digital platform, der skaber muligheder for nærvær og fejlfri kommunikation. Og flere er på vej.

Der stilles i disse år høje krav til plejesektoren, som konstant presses for at levere bedre services samtidigt med, at der spares millioner af kroner. Umiddelbart to direkte modsatrettede krav, men med den rigtige anvendelse af teknologi kan det faktisk lade sig gøre at kombinere de to ting. Det viser erfaringen fra de mere end 40 institutioner i hele landet, der siden 2012 har taget den digitale skærmløsning Sekoia i brug.

Sekoia er en platform, der giver medarbejderne mulighed for nemt at planlægge og dokumentere arbejdet og samtidigt kommunikere på tværs af skiftehold.

”Det handler dybest set om at frigøre tid til den reelle borgerkontakt ved at sætte eksempelvis oplysninger om medicin og andre særlige forhold i system. Samtidigt får borgeren mulighed for at tilgå applikationer som sociale medier på samme skærm,” forklarer Kommunikationsansvarlig i Sekoia, Morten Mathiesen.

Borgere uden sprog
Sekoia er udviklet i Aarhus og har siden spredt sig med rekordfart til institutioner og plejecentre i 11 kommuner. Senest er Landsbyen Sølund i Skanderborg Kommune gået i gang med at undersøge, hvordan de digitale muligheder kan gøre hverdagen bedre for institutionens mange beboere, der alle har betydeligt nedsat psykisk og fysisk funktionsniveau.

”Omkring 90 pct. af vores beboere har ikke noget verbalt sprog. Det betyder blandt andet, at der er en række oplysninger som beboerne ikke selv kan give skiftende personale, og derfor har vi brug for en meget stringent kommunikation,” siger Leder af Landsbyen Sølund, Lone Bahnsen Rodt om baggrunden for, at Sekoias skærmløsning nu testes i tre af landsbyens 14 boenheder.

”Forventningen er, at det giver os mulighed for at koordinere opgaveløsningen mere effektivt, og at det samtidigt giver os mulighed for at undgå fejl,” siger Lone Bahnsen Rodt.

Involverer pårørende
I Odense kommune er Sekoia fuldt udrullet på alle plejecentre, og det skaber store fordele, forklarer leder af velfærdsteknologi og digitalisering i Odense Kommune Henriette Jacobsen:

”Det betyder, at medarbejderne har et overblik over, hvad de skal lave i løbet af dagen, men de har også et overblik over, hvad hinanden laver. Det betyder, at man kan arbejde fælles om at løse de samlede opgaver samtidig med, at man har sine egne opgaver hos dem, man er kontaktperson for,” siger hun og peger samtidigt på, at tilstedeværelsen af skærme i alle lejligheder derudover giver mulighed for at inddrage såvel den enkelte borger som de pårørende i hvad der foregår.

Fra skrivebord til borger
Netop den forventning har Sekoia indfriet flere andre steder de seneste år. Eksempelvis viser en evaluering gennemført på Plejecenter Hybyhus af Fredericia Uddannelsescenter og Saga Solutions, at antallet af såkaldte utilsigtede hændelser blev halveret efter implementeringen af Sekoia. Dertil viste evalueringen, at plejecentret med Sekoia kunne flytte hele 33 pct. medarbejdernes tid fra skrivebordet og ind til borgerne.

FAKTA
Sekoia er en software platform til velfærdsområdet. Udvalget af applikationer er tilpasset personalets og borgernes forskellige behov. Sekoia inkluderer alt fra daglige opgavelister og aktivitetskalendere til videokommunikation, telemedicin og andre apps med fokus på sundhed eller socialt indhold. Sekoia håndterer månedligt 800.000 plejeopgaver og leverer mere end 1 mio. driftstimer i 11 kommuner på landsplan.

Læs mere på www.sekoia.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen