Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Det store telepristjek: Her er de bedste danske mobilabonnementer

Node Image Upload dk_awardsnologo_06072016.tmp

For første gang præsenterer vi Samlino.dk’s kvartalsvise ”BEDST I TEST” prisuddeling. Vi vil ved udgangen af hvert kvartal uddele priser til de teleselskaber, der udmærker sig på markedet inden for en eller flere af de gældende kategorier.

Vi har for 3. kvartal 2016 uddelt priser i de følgende kategorier:

 • Bedste abonnement til streameren
 • Bedste abonnement til ferien
 • Bedste børneabonnement
 • Mest tale og data for under 200 kroner
 • Mest abonnement for under 100 kroner (mobil)
 • Mest abonnement for under 100 kroner (mobilt bredbånd)

På et marked med hård konkurrence har løbet været tæt. Læs med og se, hvilke danske teleselskaber der er løbet med vores priser for 3. kvartal 2016.

Stort tillykke til alle vinderne!

Bedste abonnement til streameren - Telmore
Et abonnement til ”streameren” har Samlino.dk valgt at definere som følgende:

 • Abonnementet skal minimum have én indholdstjeneste
 • Indholdstjenesten skal være enten musik, video eller e-bøger/magasiner
 • Indholdstjenesten skal være inkluderet i abonnementet (ikke tilkøb)

Streaming er det nye sort, og langt de fleste teleselskaber tilbyder nu et eller flere abonnementer med en eller anden form for tillægstjeneste. Det betyder stor konkurrence i kategorien ’Bedst til streameren’. De selskaber som medvirker i denne kategori adskiller sig på nogle punkter fra hinanden, hvorfor denne pris ikke udelukkende kan gives på baggrund af billigste pris eller mest indhold. Samlino.dk’s pris er derimod givet med henblik på en bred diversitet i de tjenester, der indgår i abonnementet samt et stort indhold af data og tale.

Med TELMORE PLAY til 299 kroner med 30 GB data og 30 timers tale er selskabet Telmore det mobil selskab, der tilbyder den mest gennemførte pakke til ’streameren’. Samlino.dk kårer Telmore’s største TELMORE PLAY abonnement som vinder, da man for at få det meste ud af sine indholdstjenester også har brug for en masse data, hvilket man får i dette abonnement. Lægger man værdien af TELMORE PLAY’s indholdstjenester sammen, løber det op i 534 kroner månedligt, hvilket næsten er en fordobling af abonnementets pris på 299 kroner i måneden.

Af selskaber der har givet Telmore kamp til stregen kan blandt andet nævnes Plenti der med sit abonnement til 199 kroner i måneden giver fri tale, fri SMS og fri data samt adgang til et hav af online bøger og magasiner. Derudover giver abonnement gratis adgang til både Tivoli København og Tivoli friheden. Plentis abonnement indeholder dog hverken musik- eller film-streaming, hvorfor de ikke løb af med sejren.

Telia er bestemt også værd at nævne som et selskab, der har forstået forbrugernes behov for indholdstjenester. Her fås flere abonnementer, der henvender sig til både musik-, film- og bog-elskere. Telias største abonnement koster 399 kroner i måneden og indeholder fri tale og 100 GB data. Værdien af indholdstjenesterne i Telias største abonnement løber dog kun op i 297 kroner, hvorfor Telmores indholdspakke vurderes at have større værdi for brugerne.

Bedste abonnement til ferien - »3«
Det bedste abonnement til ferien har Samlino.dk valgt at definere som følgende:

 • Abonnementet skal inkludere udlandstelefoni uden ekstra gebyrer
 • Abonnementet skal inkludere både data og tale

Mange danskere har haft den kedelige oplevelse at komme hjem fra ferien og opdage en stor telefonregning. Selskaberne har dog de seneste år taget forsmag på EU’s lovgivning, der tvinger selskaberne til ikke at tage ekstra betaling for mobiltelefoni inden for EU. Denne lovgivning træder officielt i kraft i 2017, men allerede nu tilbyder flere selskaber gratis data og tale, når du rejser i Europa.

Analysens testvinder 3 er med deres tjeneste, 3LikeHome, gået skridtet videre og deres udlandsservice inkluderer nu ikke blot lande inden for Europa men også udenfor, heriblandt hele USA og Puerto Rico. Trods hård konkurrence fra blandt andre Telia og Yousee tilbyder 3, med hele 40 lande inkluderet i deres udlandstelefoni, den bedste og bredeste udlandsservice for udlandstelefoni – og det kan altsammen fås for helt ned til 130 kroner om måneden. Dog er løsningen som Samlino.dk har valgt som vinder, 3’s abonnement til 200 kroner med 10 GB data og fri tale, da det er i dette abonnement man får mest ud af servicen 3LikeHome.

Bedste børneabonnement - Call Me
Det bedste børneabonnement har Samlino.dk valgt at definere som følgende:

 • Selskabet skal tilbyde et børneabonnement
 • Vi har defineret at et børneabonnement inkluderer 0,5-2 timers tale og 0-2 GB data

Mobilen er for selv mange helt små børn en helt naturlig del af livet. Trods sikkerheden for forældrene i altid at kunne i kontakt med deres børn, er der dog også en række bekymringer, der følger med mobilen. Vinderen af testen kåres altså ikke udelukkende på baggrund af prisen, men i lige så høj grad forældrenes mulighed for at beskytte deres børn mod uønsket indhold. Call Me har med deres abonnement ”Little Me” både et abonnement, der opfylder behovet for de mindste, men også forældrenes behov for at beskytte deres børn.

Abonnementet indeholder 2 timers tale og 2 GB data for bare 69 kroner om måneden. Forældrene får derudover sikkerheden gennem en række spærringer af blandt andet erotisk indhold, spærring for køb over nettet, køb i automater, spærring for køb af ekstra data samt spærring for internationale opkald. Du får desuden en forældreguide, så du kan sætte dit barn ind i, hvordan man benytter sin mobil på en ansvarlig måde.

Mest tale og data for under 200 kroner – S.O.S (Surf & Snak) - Plenti
Et abonnement med mest tale og data for under 200 kroner har Samlino.dk valgt at definere følgende:

 • Abonnementet skal indeholde fri tale
 • Abonnementet skal indeholde minimum 15 GB data

I vores kategori ”Mest tale og data for under 200 kroner” kigger vi udelukkende på det rene mobilprodukt. Værdien af eventuelle ekstra services er altså ikke medregnet. Ser vi på, hvor man får mest data og tale for under 200 kroner vinder den nyeste spiller på markedet, Plenti, over konkurrenterne. Med deres abonnement til 119 kroner, får du ikke bare fri tale, men også fri data.

Plenti er indtil videre det eneste selskab på det danske mobilmarked, der tilbyder deres kunder fri data. Du har tilmed mulighed for at dele op til 50 GB med andre enheder, som eksempelvis din tablet eller computer.

Oister slår Plenti på prisen med deres abonnement til 109 kroner. Abonnementet indeholder fri tale, men har til gengæld en øvre grænse for data på 18 GB. Ingen af abonnementerne indeholder desuden ekstra services.

Mest abonnement for under 100 kroner (mobil) - Oister
Mest mobilabonnement for under 100 kroner har Samlino.dk valgt at definere som følgende:

 • Selskabet skal tilbyde et abonnement til under 100 kroner
 • Ingen forbrugsafregnede abonnementer kan indgå
 • Abonnementet skal indeholde mindst 2 GB data

I denne kategori kigger vi ligeledes på det rene mobilprodukt. I de seneste år er trenden gået mod at færre og færre selskaber tilbyder abonnementer til under 100 kroner. Da Samlino.dk i maj 2015 lavede en lignende analyse,  talte markedet hele 41 abonnementer til under 100 kroner. I dag er vi nede på 11 abonnementer, da især de store gamle selskaber enten helt har afskaffet de billigste abonnementer eller tilbyder færre.

Oister vinder med deres abonnement med 12 timers tale og 12 GB data til 99 kroner om måneden. Denne pakke dækker langt de fleste danskeres behov for mobiltelefoni, men indeholder ikke ekstra tjenester. Abonnement er altså perfekt til forbrugeren, der har et relativt højt mobilforbrug, men ikke ønsker ekstra services.

Af andre abonnementer kan nævnes en af de nye spillere på markedet, Zenji, der tilbyder et abonnement til 99 kroner om måneden med 8 timers tale og 16 GB data.

Mest mobilt bredbånd for under 100 kroner - Fullrate
Mest mobilt bredbånd for under 100 kroner har Samlino.dk valgt at definere som følgende:

 • Skal tilbyde mobilt bredbånd
 • USB/dongle skal enten medfølge eller kunne tilkøbes
 • Pris pr. måned maksimum 100 kroner

Det at have internettet med sig overalt, er for mange nødvendigt for at få hverdagen til at hænge sammen. For at sikre en stabil forbindelse kan den perfekte løsning derfor være mobilt bredbånd. Samlino.dk har derfor undersøgt, hvor du får mest mobilt bredbånd til under 100 kroner. Vinderen af analysen er Fullrate, der med deres abonnement til 99 kroner om måneden giver 10 GB data og helt op 80 mbit/s downloadhastighed, hvilket er det hurtigste af alle i analysen.

Prisen ligger hos Fullrate også i den lave ende, hvis man ser på total pris efter 12 måneder, hvor specielt den gratis router i de første seks måneder, og herefter kun 20 kroner giver Fullrate en fordel i forhold til konkurrenterne. I alt 13 selskaber indgår i analysen og prisen spænder fra 49 til 99 kroner om måneden. Foruden variationen i den månedlige pris, er der også stor forskel på pris på router, oprettelse og fragt.

Endnu engang stort tillykke til alle vinderne!

Find det bedste abonnement til dig - sammenlign markedet i dag.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen