Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Transaktionsvolumen på det danske ejendomsinvesteringsmarked forventes at lande på ca. kr. 45 mia. i 2015

Node Image Upload mc-dec15-2.tmp

Sadolin & Albæk har netop udsendt sin seneste markedskommentar om de aktuelle tendenser på markedet for erhvervs- og investeringsejendomme.

Transaktionsvolumen på kr. 45 mia.
Sadolin & Albæk forventer, at den samlede transaktionsvolumen på det danske ejendomsinvesteringsmarked i 2015 vil nærme sig kr. 45 mia. Det er en betydelig stigning i forhold til de foregående år, men stadig noget under niveauet i perioden 2005-2007. Det er værd at bemærke, at investorerne langt fra baserer deres investeringsbeslutninger på irrationelle forventninger om fortsatte prisstigninger, og på denne baggrund konkluderer Sadolin & Albæk, at der ikke er noget, der indikerer en nært forestående boble på ejendomsinvesteringsmarkedet.

Forventninger om et fortsat fornuftigt udbud
Mange store ejendomme og porteføljer har skiftet hænder gennem de seneste par år, og den stigende aktivitet kan medføre en vis bekymring for, at udbuddet af interessante investeringsejendomme vil falde mærkbart i den kommende tid. Særligt hvis de ejendomme, der er blevet handlet de senere år, er købt som langsigtede investeringer. Sadolin & Albæk mener dog, at der er god grund til at forvente et fortsat fornuftigt udbud i 2016. Bl.a. forventes en stor aktivitet fra ejendomsfonde, der har mulighed for at realisere pæne investeringsgevinster qua de pæne prisstigninger igennem de seneste tre år.

Samtidig har udviklingsområder som Københavns Nordhavn, Amager Strandpark og Københavns Sydhavn udviklet sig markant igennem de seneste år, og der er fortsat en del projekter i støbeskeen. Man kan derfor forvente betydelig investeringsaktivitet i forbindelse med udviklingen af disse områder. Samtidig er der grund til at forvente, at flere ejendomme, der egentlig er bygget med et længere investeringssigte, kan blive handlet i det kommende år, da priserne i disse områder er steget i særlig høj grad.

Styrket efterspørgsel i de sekundære områder i København
Som en konsekvens af den stærke investorefterspørgsel og deraf stigende priser i de helt centrale dele af København retter efterspørgslen sig i øget grad mod de mere sekundære områder i byen. Områder som Københavns Nordvestkvarter, Amager Øst, området omkring Haraldsgade og Rådmandsgade samt de gamle dele af Københavns Sydhavn m.fl. rummer således et pænt potentiale.

 

Herudover behandler Sadolin & Albæk følgende temaer i den netop udsendte markedskommentar:

Øget befolkningstilvækst holder hånden under det københavnske kontorudlejningsmarked
Som de fleste andre storbyer mærker København den globale urbaniseringstendens med øget befolkningsvandring fra land mod by. I stigende grad vælger virksomhederne nu at placere sig der, hvor medarbejderne ønsker at bo og arbejde, hvor det tidligere var medarbejderne, som bosatte sig der, hvor arbejdspladserne lå.

Tager befolkningsprognoserne højde for udviklingen i boligbyrden?

Befolkningstilvæksten er en afgørende faktor for boligefterspørgslen. Og sammen med udbuddet af boliger, finansieringsvilkår og realindkomstniveauer har den en væsentlig betydning for boligpriserne og dermed også for boligbyrden på såvel ejer- som lejerboliger.

Udviklingen i big box-segmentet
Med en kraftigt voksende internethandel er det nærliggende at antage, at big box-segmentet er under pres. Men på trods af internettets fordele for så vidt angår et stort udvalg og lave priser, så er der en række udfordringer ved e-handel, som endnu ikke er blevet løst i sådan en grad, at internettet for alvor truer big boxenes eksistens.

Læs hele Sadolin & Albæks markedskommentarer i Sadolin & Albæk NewsLetter December 2015 her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen