Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sadolin & Albæk formidler ejendomme for over 2 mia. kr. i årets første kvartal

Node Image Upload Amalieparken red..jpg

Der er for alvor kommet gang i hjulene i erhvervsejendomsbranchen. Det mærkes tydeligt hos Sadolin & Albæk, som med en samlet transaktionsvolumen på mere end 2 mia. kr. i årets første kvartal ...

Der er for alvor kommet gang i hjulene i erhvervsejendomsbranchen. Det mærkes tydeligt hos Sadolin & Albæk, som med en samlet transaktionsvolumen på mere end 2 mia. kr. i årets første kvartal er kommet særdeles godt ind i 2015.

”I 2014 mærkede vi en tydelig fremgang i markedet, og vi kan konstatere, at den positive udvikling er fortsat med uformindsket styrke i 2015. I årets første måneder har vi mærket en yderligere stigning i efterspørgslen efter investeringsejendomme, og afkastkravene er reduceret betydeligt i flere segmenter. Vi har i perioden været involveret i en lang række særdeles spændende transaktioner, og vi har grund til at forvente, at de gode takter vil fortsætte”, siger adm. direktør og partner hos Sadolin & Albæk Peter Winther.

Ejendomsinvesteringer med stabile afkast
Flere af kvartalets transaktioner vedrører ejendomme, som er fuldt udlejet til stærke lejere på lange lejekontrakter. Særligt institutionelle investorer viser interesse for denne type ejendomme, som byder på stabile cash flows og således udgør ganske sikre investeringer med mulighed for fornuftige løbende afkast. Eksempelvis kan nævnes en portefølje bestående af tre KMD-domicilejendomme i hhv. Ballerup, Odense og Aalborg, som Sadolin & Albæk har formidlet salget af på vegne af KOMBIT. De tre ejendomme med et samlet areal på næsten 89.000 m² er solgt til PensionDanmark for ca. 1,2 mia. kr.

Ejendommen Borgmester Christiansens Gade 55 i København, som Sadolin & Albæk har formidlet salget af på vegne af K/S Borgmester Christiansens Gade 55, er endnu et eksempel. Det er AP Pension, der har købt ejendommen, som er fuldt udlejet til den betydende internationale it-virksomhed COLT på en lang lejekontrakt med 15 års uopsigelighed.

Stor efterspørgsel efter boligejendomme
Boligejendomme, også uden for København, er fortsat populære investeringsobjekter. Således har Sadolin & Albæk blandt andet formidlet salget af de såkaldte ’Kanthuse’ i Amalieparken i Vallensbæk. Det er NIAM, der har solgt Kanthusene, som består af 104 ejerlejligheder med et samlet areal på ca. 9.500 m², til fonden Core Bolig IV for 200 mio. kr.

Sadolin & Albæk har endvidere formidlet salget af en bolig- og butiksejendom på Frederiksværksgade 7A-B i Hillerød. Og i Aarhus har Sadolin & Albæk formidlet salget af en ejerlejlighedsopdelt boligejendom på Skovvejen 15.

Sadolin & Albæk har desuden formidlet ca. 40.000 etagemeter byggeretter i det kommende boligområde Risskov Brynet for Aarhus kommune til AP Pension. På grunden, som AP Pension har erhvervet for 180 mio. kr., skal der opføres mellem 400 og 500 boliger. Risskov Brynet kommer samlet set til at rumme 1.500-1.800 boliger, flere butikker og en daginstitution.

Kontorejendomme til boligkonvertering
Også kontorejendomme, der kan konverteres til boliger, er i høj kurs. På Åboulevarden i Aarhus har Sadolin & Albæk formidlet salget af en større tom kontorejendom på vegne af MP Pension. Køber er en privat investor, som planlægger en omfattende ombygning, så ejendommen fremover kommer til at omfatte en række meget attraktive og moderne boliglejemål. Ejendommen er solgt for 52 mio. kr.

På Vodroffsvej 26 på Frederiksberg har Sadolin & Albæk formidlet salget af en ejendom på godt 5.500 m² på vegne af Dansk El-Forbund. Ejendommen er solgt til Sampension, som planlægger at konvertere bygningen til en række ældrevenlige lejligheder.

Strøgejendomme fortsat populære
Københavnske strøgejendomme er særdeles efterspurgt af såvel internationale som danske ejendomsinvestorer. Sadolin & Albæk har blandt andet formidlet salget af to attraktive og fuldt udlejede strøgejendomme på Østergade 40 og Vimmelskaftet 36. Ejendommene, som huser blandt andre butikkerne SAND og Havanna Shoes, er solgt på vegne af et dansk K/S for 135 mio. kr.

Købmagergade 55 er også blandt de strøgejendomme, der har skiftet ejer i løbet af årets første måneder. Det er Kirkbi Invest, der har solgt ejendommen til en pris på 80 mio. kr.

Forbedret udlejningsmarked øger efterspørgslen efter kontorejendomme
Udlejningsmarkedet er i fremgang, og i takt med denne udvikling stiger også efterspørgslen efter kontorejendomme. Således er flere ejendomme handlet inden for dette segment i årets første kvartal, herunder ’Industrigården’ på Finsensvej 86 på Frederiksberg, som er solgt til CapMan for 89 mio. kr. Endvidere har NIAM erhvervet IBM’s domicilejendom på Kongevejen 495b i Holte for 82,2 mio. kr., mens Aktieselskabet Reinholdt W. Jorck har købt ejendommen Nørregade 18 i København for lige under 40 mio. kr.

Forventninger om et forsat sundt marked
Den omfattende transaktionsaktivitet, som Sadolin & Albæk har oplevet i årets begyndelse, fortsætter med flere betydelige transaktioner undervejs. Sadolin & Albæk har således ­en klar forventning om et fortsat sundt og godt erhvervsejendomsmarked i 2015 med høj transaktionsaktivitet og stigende priser inden for flere segmenter.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen