Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Fortsat fuld fart på ejendomsinvesteringsmarkedet

Node Image Upload NL sep15.jpg

Sadolin & Albæks NewsLetter September 2015 er netop udkommet. Heri kommenterer Sadolin & Albæk på aktuelle tendenser i markedet.

Sadolin & Albæks NewsLetter September 2015 er netop udkommet. Heri kommenterer Sadolin & Albæk på aktuelle tendenser i markedet.

Fortsat fuld fart på investeringsmarkedet
På trods af urolige finansielle markeder er ejendomsinvesteringsmarkedet fortsat særdeles stærkt. Der er mange store porteføljer i spil i markedet, og vi forventer en fortsat høj aktivitet i resten af 2015.

Pr. primo september er årets samlede transaktionsvolumen 24 mia. kr., hvilket er blot seks milliarder mindre end den samlede transaktionsvolumen i hele 2014. Da den største omsætning traditionelt ses i 4. kvartal, og eftersom der aktuelt er en række større fremskredne salgsprocesser i gang, forventer Sadolin & Albæk, at den samlede transaktionsvolumen for 2015 bliver omkring 37 mia. kr.

Hvad betyder uroen på finansmarkederne for ejendomsinvesteringsmarkedet?
2015 har været præget af overordentligt turbulente finans­markeder. Både obligations- og aktiemarkederne har været særdeles volatile, på den ene side præget af meget store institutionelle og private placeringsbehov, som har styrket markederne, på den anden side præget af stor usikkerhed om den fremtidige konjunkturudvikling globalt og en deraf følgende markant nervøsitet hos investorerne.

Det kan synes paradoksalt, at den store usikkerhed på de finansielle markeder og de stærkt svingende kurser på ingen måde påvirker markedet for investeringsejendomme. Tværtimod synes der i tider med meget volatile finansmarkeder at være en øget interesse for investeringsaktiver, som – i hvert fald ud fra en kortsigtet volatilitetsvurdering – synes at have en mere stabil og forudsigelig prisudvikling.

Faldende kontortomgang i København
Kontormarkedet i Københavns centrum (Kbh. K) er inde i en positiv udvikling. Antallet af ledige kontorlejemål er faldende, hvilket bekræftes af den nye lokalestatistik fra Ejendomsforeningen Danmark (ED).

Den nye statistik viser, at den arealmæssige tomgang er faldet med godt og vel 3 procentpoint det sidste år, mens den økonomiske tomgang er faldet med lige under 3 procentpoint.

Massive investeringer i infrastruktur løfter flere byområder
Ændringer i bosætningsmønstre og virksomhedernes lokaliseringskrav har i løbet af de seneste 5-10 år øget behovet for en effektiv infrastruktur i og omkring byerne. Det skaber nye knudepunkter i og omkring byerne.

København blandt Europas mest dynamiske byer
Sadolin & Albæks internationale strategiske samarbejdspartner JLL, som er en af verdens største professionelle rådgivere inden for ejendomsinvesteringsmarkedet, har for anden gang udarbejdet et årligt City Momentum Index (CMI). Her ligger København på en fjerdeplads i Europa.

NewsLetteret, som også indeholder et opdateret markedsbarometer, kan læses i sin fulde længde på Sadolin & Albæks hjemmeside her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen