Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Større fokus på forebyggelse af indbrud blandt danskerne

Node Image Upload shutterstock_413635210.tmp

Udviklingen i antallet af anmeldte indbrud viser positive tegn for fremtiden, og det er der mange gode grunde til.

Rigspolitiet har fra i år fastsat et fireårigt mål, som fremgår af politiets generelle resultatplan fra 2016, hvor antallet af indbrud i private hjem skal mindskes med 8% i forhold til 2015. For at dette mål kan realiseres, er det essentielt, at danskerne fortsat udviser et stort engagement i forebyggelsen. Alle pile peger dog også i retning af en større og større grad af borgeraktivitet i forbindelse med at modarbejde indbrud. På blot ét år er antallet af husstande, der er tilmeldt den gratis ordning Nabohjælp blevet fordoblet. Den afskrækkende effekt fra årvågne naboer i Nabohjælp betyder, ifølge eksperter fra Det Kriminalpræventive Råd, at kriminalitetsniveauet mindskes med hele 16-26% i lokalsamfundet. Ordningen er dermed en ganske fornuftig og yderst effektiv måde at forebygge indbrud, og i samspil med alarminstallationer, låseudskiftning og et generelt fokus på bedre tyverisikring, vil der være gode udsigter til en faldende indbrudskurve i fremtiden.

Fokus på låsesystemer
Et stigende antal husstande har desuden fået øjnene op for vigtigheden i udskiftning af hjemmets låsesystemer, for at optimere sikkerheden og dermed forværre forholdene for indbrudstyven. Låsesmede som Mejlshede Låse A/S har derfor specialiseret sig inden for netop låseomlægning, som mange danskere efterspørger. Som nedenstående graf viser, har der været et betydeligt fald i antallet af indbrud i danske hjem siden 2009, hvor det stod allerværst til. Æren for dette fald kan dog ikke alene tilskrives låsesmedenes omstillingsparate og innovative metoder, men også det forøgede fokus blandt private samt et større fokus på indbrudsbekæmpelse fra politiets side. Det er selvfølgelig muligt at udskifte sin lås selv, men for at sikre sig bedst muligt, vil det oftest være den mest oplagte løsning at lade professionelle gøre det.

Den nyeste rapport på området, udarbejdet af Danmarks Statistik fra 2016, viser dog en mindre stigning i antallet af indbrud i villaer på 7% fra fjerde kvartal 2014 sammenlignet med samme periode i 2015. Samme rapport viser heldigvis en lovende nedgang i indbrud i lejligheder med et fald på imponerende 27% - det laveste antal nogensinde målt. Den generelle tendens over de seneste 7 år er dog utvivlsomt positiv, hvilket forstærkes af danskernes stigende bevidsthed om vigtigheden af forebyggelse af indbrud.

Antallet af indbrud i danske hjem nåede sit hidtil højeste niveau i slutningen af 00’erne, hvor knap 49.000 indbrud blev registreret. Dette tal var i 2015 faldet med ca. 28% over de 6 år, og af samme grund har politiet med deres relativt beskedne 2019-mål vurderet, at et yderligere fald på 8% er både muligt og forventeligt.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen