Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sov bedre til glæde for samfundsøkonomien

Node Image Upload sov.tmp

Hvert år koster livsstilssygdomme samfundet milliarder af kroner. Forskning fra Københavns Universitet viser, at hvis vi alle sammen blev bedre til at sove ordentligt om natten, kunne vi nedbringe den udgift væsentligt. Alt hvad der kræves er bedre sovevaner og ordentlige senge.

Det har længe været almindeligt kendt, at det er usundt at sove dårligt om natten. Antallet af stresshormoner reduceres i kroppen og en masse af de signalstoffer, der har ophobet sig i kroppen i løbet af dagen, bliver omsat til uskadelige stoffer. Kroppen og hjernen bliver kort sagt nulstillet, så begge dele er klar til en ny dag.

Dårlig søvn øver risikoen for livsstilssygdomme
Sidste år kom der så ny forskning fra Københavns Universitet, der kunne påvise en sammenhæng mellem vores søvnkvalitet og den fremtidige udvikling af vores helbred. Den vidste, at et dårligt søvnmønster ligefrem kunne have afgørende indflydelse på vores vaner og føre til ugunstige livstilsændringer som f.eks. øget indtag af alkohol og vægtforøgelse på grund af usunde spisevaner.

Således viste forskningen, at der var stor forskel med at lykkes med sit rygestop. Rygere med et godt søvnmønster, der forsøgte at kvitte smøgerne, lykkedes oftere med deres forehavende, hvorimod rygere der sov for lidt eller for dårligt, havde sværere ved at holde op.

Bedre søvn giver bedre samfundsøkonomi
Så ved at vi alle sammen gør en øget indsats for at sove bedre om natten, kan vi nedbringe en række af de uheldige vaner, der fører til alvorlige livsstilssygdomme som stress, overvægt, lungekræft og alkoholisme. Samtidig kan vi blive bedre til at kvitte vores dårlige vaner, så vores risiko for at udvikle disse sygdomme formindskes.

Der er med andre ord mange gode grunde til at sove bedre. Men desværre er det en stigende udfordring for mange, for både moderne livsstil, øget brug af teknologi og for dårlige senge ødelægger vores nattesøvn.

Få mindst 7-8 timers søvn hver nat
Skal du have en god søvn, skal du have minimum 7-8 timers søvn hver nat – helst uden afbrydelser. For det er vigtigt, at du kommer gennem alle søvnfaserne og ned i den dybe REM-søvn, der har fået navn efter de hurtige øjenbevægelser (Rapid Eye Movement), der karakteriserer den.

Bliver din søvn afbrudt mange gange i løbet af en nat, kommer kroppen aldrig ordentlig ned i REM-søvnen og så er det ikke sikkert, at kroppen og hjernen får den nødvendige restitution.

Moderne teknologi og dårlige vaner ødelægger søvnen
Samtidig er vi udfordret af, at lyset fra mobiltelefoner, tablet, computere og fjernsyn kan narre hjernen, så vi får sværere ved at falde i søvn. Derfor er det vigtigt, at du undgår at bruge elektronikken helt op til en time før, du skal sove.

Få dig en ordentlig seng
Endelig er der sengen. Den er udgangspunktet for den bedste søvn. For uden en komfortabel seng får din krop ikke den nødvendige støtte. Du kan derfor risikere at vågne op med ryg- og andre ledsmerter i løbet af natten eller fordi arme eller ben ikke får ordentlig blodtilførsel.

få dig en ordentlig seng og nogle gode søvnvaner. Så er du med til at spare samfundet for mange penge!

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen