Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Her får du mindst i firmajulegave

Node Image Upload kahler-er-blandt-de-mest-solgte-firmajulegaver-i-danmark-2016a.tmp

Jyder får de største firmajulegaver - på Sjælland er de mindst.

En helt ny undersøgelse viser, at sjællandske virksomheder giver 9% mindre i firmajulegaver end landsgennemsnittet. Heldigvis for os alle sammen bliver gavernes værdi ikke mindre i år. Firmajulegaverne ligger nemlig på niveau med sidste år, hvor gennemsnittet var på 560 kr. per medarbejder.

Firmagaver handler om anerkendelse
For de fleste medarbejdere handler firmajulegaven ikke om gavens størrelse, men om anerkendelse, og den er vigtig for arbejdsglæden. Adspurgt svarer 60% af medarbejderne, at firmajulegaven har direkte indflydelse på, hvor glade de er for deres arbejdsplads.

Julegaven skal ses som personalepleje og ikke som en pligt og udgift. Det drejer sig ikke kun om anerkendelse af den arbejdsindsats, medarbejderne ligger i virksomheden, men også om at motivere sine medarbejdere endnu mere. Firmajulegaver kan derfor ses som en god investering, der faktisk giver et godt afkast, og det ved de fleste virksomheder heldigvis”, udtaler Peter Nielsen, direktør for Kluntz Promotion A/S og Juleriget.dk.

At medarbejderne har fokus på anerkendelsen, mere end gavens værdi, overrasker måske. I år forventer kun 5,1% af de adspurgte medarbejdere, at få en dyrere julegave end sidste år.

Medarbejderne vil helst selv vælge deres julegave
Når firmajulegaven betyder så meget for medarbejderne, er det vigtigt at anerkende det i organisationen. Ofte vælger virksomheder at give den samme gave til alle medarbejdere. Det betyder, at mange får en gave, de ikke har brug for. Konsekvensen er, at en del af gaverne aldrig bliver brugt eller bliver sat til salg i Den Blå Avis. Når der rammes langt forbi det, som medarbejderne ønsker sig, risikerer virksomheden, at julegaverne skaber mere utilfredshed end arbejdsglæde.

2 ud af 3 medarbejdere vil hellere selv have lov til at vælge deres firmajulegave end, at få en "one size fits all" gave. Vælg-selv-gaver er faktisk en endnu nemmere og langt mere effektfuld løsning for virksomheden, der også kan gøre valget af julegave til noget, der ivrigt bliver diskuteret i frokostpausen.

Derfor ser branchen også en stor vækst i Vælg-selv-gave løsninger, som vores egen Juleriget.dk”, forklarer Peter Nielsen. ”...og vi tror på, at andelen af virksomheder, hvor medarbejderne selv vælger firmajulegaverne, vil stige endnu mere i de kommende år”, fortsætter han.

 

Du kan læse mere om undersøgelsen her: http://juleriget.dk/undersoegelse-om-firmajulegaver

Undersøgelsens hovedresultater:

 • 90,7% af de adspurgte virksomheder giver julegave til medarbejderne
 • Julegaverne ligger i gennemsnit på 547 kr., hvilket er cirka det samme som sidste år
 • Sjællændere får firmajulegaver, der koster 9% mindre end landsgennemsnittet
 • 62,8% af medarbejderne vil helst selv vælge deres firmajulegave
 • For 60% af medarbejderne har firmajulegaven betydning for arbejdsglæden
 • Kun 5,1% af medarbejderne ønsker sig større gaver

De 5 værste firmajulegaver

 • Ingen julegave
 • Gaver med virksomhedens logo
 • Musik (man ikke kan lide)
 • Praktiske gaver (som skal bruges på arbejdet)
 • Ubrugelige gaver (som kaffekværn til en medarbejder der ikke drikker kaffe)

De 5 bedste firmajulegaver

 • Vælg selv gaver
 • Hvor medarbejderne køber gaver til hinanden
 • Dansk design som Kähler, Georg Jensen og Rosendahl
 • En gave til familien
 • Vin og chokolade

 

Om Kluntz
Alle forstår et budskab, der er til at tage og føle på! Med vores koncept Mærkbar Kommunikation™ sikrer vi, at vore kunder opnår motivation, erindring, synlighed og sympati som resultat af deres investering i reklameprodukt marketing. Kluntz er eksperter indenfor profilbeklædning, reklameartikler, firmajulegaver og event maskotter. Kluntz har eksisteret siden 1996. Vi er ISO 9001 og ISO 14 001 certificeret, samt medlem af BSCI, DIEH og støtter UN Global Compact.

Kluntz har følgende hjemmesider:

Kluntz.dk

Juleriget.dk

Reklamevand.dk

Euromascots.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen