Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Find vej gennem bankernes utallige lånemuligheder

Node Image Upload shutterstock_373266265.tmp

Det kan ofte føles som en fuldstændig uoverskuelig opgave at skulle sætte sig ind i bankverdenens termer og forvirrende fagbegreber, når man ønsker at optage et boliglån. Men bankerne har efterhånden fundet frem til en række metoder, som i højere grad efterlever kundernes ønsker om mere gennemskuelige løsninger.

Selv om mange danske banker fortsat forsøger sig med ugennemsigtige lånetyper med flere sammensætningsmuligheder end man kan tælle til, så har visse banker fået øjnene op for en mere håndgribelig tilgang med kunden i fokus. Her er det i særlig grad bankkundernes ønske om at få forøget det essentielle indblik i det til tider forvirrende begrebsapparat, der imødekommes gennem større fokus på formidling, rådgivning og vejledning gennem hele processen. Selv om bankerne i langt de fleste tilfælde har et oprigtigt ønske om at oplyse og guide kunden igennem mulighederne på bedste vis, så udviser mange bankkunder en stor portion mistillid, når det kommer til de store beslutninger om boliglån – men man gør dog også klogt i at opretholde sin snusfornuft. Nedenfor finder du et par gode råd samt et indblik i nogle af bankernes bedste tilbud til kommende boligejere.

 • Grib muligheden for vejledning:
  I en verden af omskiftelige forhold og ikke altid lige indlysende valg for kommende boligejere, er det centrale omdrejningspunkt i startfasen et solidt informationsgrundlag. Selv om bankerne har en mere eller mindre entydig økonomisk interesse, foreligger der stadig et stort konkurrencepres på markedet, og derfor er kompetent rådgivning blandt de mest grundlæggende salgsparametre. Grib muligheden for professionel og effektiv rådgivning, så du ved, hvordan du er stillet – et boligkøb begynder altid i banken.
 • Beregn boliglån:
  Banker, som blandt andet Arbejdernes Landsbank, har udarbejdet en boliglånsberegner, hvor du lynhurtigt kan opnå et overblik over hvor stort et beløb, du kan købe bolig for, samt hvor meget det vil koste dig at låne, alt efter hvilken lånetype der vælges. De beløb, der fastsættes af låneberegneren skal dog anses som vejledende, idet de faktiske beløb vil være bestemt af flere indøvende faktorer, som sammen indgår i det endelige og mere nuancerede billede af din privatøkonomi.
 • Renteudviklingen kan ikke forudsiges:
  Selv om både bankeksperter, økonomiske vismænd, tænketanke og ikke mindst låntageren selv forsøger at spekulere i rentens fremtidige udvikling, så kan det ene bud være lige så godt som det andet. Det er derfor af stor betydning, at beslutningen om et huslån foretages på baggrund af et fornuftigt ræsonnement af flere forskellige lånetyper, hvorved fleksibiliteten optimeres og du dermed kan sidde i huset, selv hvis renten skulle ske at gå modsat forventningerne. Her spiller risikovilligheden ligeledes ind. Vurdér hvor meget din økonomi kan klare ud fra et kritisk blik på de mange omskiftelige forhold, der spiller ind – herunder specielt ved forringede økonomiske betingelser, så du har råd til at blive siddende, hvis virkeligheden går modsat forventningerne.
 • Usikkerheden er uundgåelig:
  Sammenligning af lånetyper- og ydelser er blandt de største udfordringer, og uanset hvordan man vender og drejer de forskellige muligheder, vil der altid være en vis usikkerhed og risiko forbundet med det valg, man ender med at træffe. Det er derfor vigtigt at være afklaret med det faktum, at usikkerheden er et parameter, man ikke kan komme udenom, når man vil tættere på at få realiseret sine drømme om boligkøb eller modernisering af sin nuværende bolig.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen