Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Oplevelser i Kenya

Node Image Upload Safari-Kenya.jpg

Rejser til Kenya er blevet meget populært, og landet er et af de lande i Afrika, der er bedst gearet til turisme. Der er et meget højt serviceniveau samt en venlig lokalbefolkning.

Rejser til Kenya er blevet meget populært, og landet er et af de lande i Afrika, der er bedst gearet til turisme. Der er et meget højt serviceniveau samt en venlig lokalbefolkning.

Landet har et skønt klima og en varieret natur, lige fra halvørknen i Samburu, græsstepperne på Masai Mara og det mere frodige klima på højlandet.

Begrebet safari er opstået i Kenya og udbuddet her er så stort, at der er noget for enhver samg og enhver pengepung. Lige fra primitive ture med telt til eksklusive luksusrejser fra lodge til lodge på savannen, der ikke lader meget tilbage at ønske.

Vi har i denne artikel valgt at fremhæve nogle af de højdepunkter ved Kenya, som vi betragter som must-see. Der er selvfølgelig meget andet man også kan se og mange af seværdighederne indgår i mange af de pakker man kan købe på tværs af rejsearrangørerne.

Karen Blixen

Som dansker skal man i Kenya selvfølgelig se Karen Blixens afrikanske farm, huset der blev verdensberømt i filmen Out of Africa fra 1985 med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Huset blev omdannet til museum i forbindelse med filmen, efter det i en periode havde været husholdningsskole. Men filmselskabet bag filmen, Universal Pictures, brugte en stor sum penge på at skaffe de originale møbler tilbage og når det ikke var muligt, at få lavet nøjagtige kopier. Derfor står huset i dag stort set som det gjorde da Karen Blixen levede i huset. Huset der ligger i Ngong Hills lå dog dengang langt uden for Nairobi. Byen er vokset meget siden og derfor ligger huset i dag inden for bygrænsen, og den tidligere kaffeplantage er i dag en 18 hullers golfbane.

Masai Mara

Masai Mara er et stort landområde omkring floden Mara. Området er kendt for sit fantastiske dyreliv, særlige løver og ikke mindst de store flokke af gnuer, der vandrer i milliontal over sletten i bestemte perioder. Masai Mara er i dag nationalpark, og hænger mod syd sammen med den verdensberømte nationalpark Serengeti, der dog ligger i Tanzania. Området bebos af de verdensberømte Masaier, et semi-nomadefolk, der dels er kendt for deres krigsudrustning og farvestrålende fremtoning. Det vurderes, at der i Kenya og Tanzania lever omkring 900.000 masaier, og mange af de arrangerede ture til området inkluderer et besøg i en traditionel masailandsby.

Safari

Når du er i safariens hjemland, skal du selvfølgelig prøve det i en af de fantastiske parker, du finder i Kenya. Der er ikke mindre end 17 nationalparker i Kenya. Derudover 12 reservater og 6 marinereservater, så der er absolut rig mulighed for at få en på opleveren og se dyrene i deres naturlige habitat. De bedst kendte nationalparker og reservater er:

  • Masai Mara er helt klart det mest kendte og besøgte, dels pga. masaierne og dels pga. det meget varierede dyreliv samt chancen for at se løver, geparder, gazeller osv.

  • Amboseli National Park vurderes som et af de bedste steder i verden til at observere dyr. Området varierer i forhold til Masai Mara med flere større sumpområder.

  • Lake Nakuru National Park er berømt for sine store flokke af flamingoer. Lake Nakuru er en af de mange søer, der er skabt i forbindelse med den geologiske spredningszone Great Rift Valley, og søerne, der også kaldes sodasøerne, pga. deres basiske vand, er hjem for mange af de fantastiske akvariefisk, som chiclider, som vi kender herhjemme.

  • Hells Gate National Park har fået sit navn pga. den dybe kløft, der er skabt i forbindelse med Rift Valley spredningszonen. Dette er et af de centrale steder i zonen, hvor den geotermiske aktivitet kan opleves på nært hold. Hele tre steder i området udvinder man elektricitet af den vulkanske aktivitet.

Kilimajaro

Når nu man rejser i Kenya, er man næsten nødt til også at besøge Mount Kilimajaro, Afrikas højeste bjerg. Rent teknisk ligger bjerget faktisk i Tanzania, men også fra Kenya arrangeres ture helt til bjergets top, Uluru Peak. Et trek til toppen tager ca. en god uges tid og kræver en god fysik. Til gengæld giver det en oplevelse for livet.

Zanzibar

Zanzibar er faktisk, ligesom Mount Kilimanjaro, Tanzania. Men når man er i østafrika, skal man næsten unde sig selv et besøg på denne fantastiske bounty ø. Zanzibar er en fantastisk blanding af arabisk, asiatisk, europæisk og selvfølgelig afrikansk kultur og så rummer øen en grum historie om slavehandel og undertrykkelse. Hovedstaden på øen, Zanzibar City, er på alle måder en summende by, men den gamle bydel, Stone Town, er i sig selv flere dages besøg værd. Besøg det gamle fort, slavemarkedet og bazaren – og rund dagen af med at ligge under svajende palmer i det kridhvide sand ved det krystalklare vand. Det bliver ikke mere perfekt end dette.

Når du rejser i Kenya, kan du forvente oplevelser for livet, og det vil være synd for både dig og for Kenya, hvis du kun sætter en uge af til besøget. Der vil ganske enkelt være for mange ting du ikke når at opleve. Derfor kan det være en god ide enten at købe en rejsepakke hvor alt er inkluderet eller alternativt sætte flere uger af til besøget og så tage den med rygsæk rundt og opleve dette fantastiske land. Husk vaccinationer og MASSER af lagerplads til digitale fotos.

Du kan finde Rejser til Kenya her og læse mere om hvad du skal være opmærksom på hvis du rejser til Kenya her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kenya/

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen