Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Overvejelser i forbindelse med forældrekøb

Overvejelser i forbindelse med forældrekøb

I de store studiebyer kan det være svært at finde lejlighed når man skal til at studere. Derfor vælger flere og flere at købe en lejlighed til deres børn når de skal til at studere. I denne artikel kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig før du gør et forældrekøb.

Hvad er et forældrekøb?
Som navnet indikerer, er et forældrekøb når forældre køber en bolig, for derefter at stille boligen til rådighed for sit barn. Oftest køber forældre lejligheder til deres børn, men det kan også være rækkehuse.

Forældrene kan her vælge at leje boligen ud til deres barn, at give boligen som gave til deres barn eller at barnet får et lån af forældrene til at købe boligen for.

Selvom det kaldes forældrekøb, kan relationen mellem de to parter dog godt være en anden. Den betalende part kan lige så godt være en tante, onkel, bedstemor eller noget helt fjerde, bare så længe modellen er som beskrevet herover.

Fordele og ulemper
Der er naturligvis en række fordele og ulemper forbundet med forældrekøb. En af de helt store fordele er at det giver ro i sindet for den unge der står overfor at skulle flytte hjemmefra, og formentligt skal flytte til en ny by for at starte på et nyt studie. Her kan det være betryggende at vide at man ikke skal bekymre sig om at lede efter en bolig samtidig. En anden fordel er at dit barn kan søge om at få boligsikring. En sidste fordel kan være at afhængig af prisudviklingen kan det faktisk være en god investering. Modsat kan en negativ prisudvikling også ende med at koste dig penge. Denne udvikling er dog svært at forudsige og desuden er lejlighedens værdistigningen skattepligtig når du sælger den. En anden ulempe er at der er en del papirarbejde forbundet med et forældrekøb.

Andel eller eje
Det er oftest ejerlejligheder der bliver solgt i forbindelse med forældrekøb, men det er også muligt at købe en andelslejlighed. Lige gyldigt hvad, er det vigtigt at I tjekker i ejendommens regler om der er lovligt at leje lejligheden ud.

Økonomisk perspektiv
Ofte tager forældrene et lån for at finansiere forældrekøbet, hvilket der altid bør være overvejelser forbundet med. Tal sammen om, om I har råd til at tage et lån og kan give afkald på jeres økonomiske råderum.

Lån og køb af en lejlighed er en langsigtet investering. Hvis I vælger modellen hvor barnet skal betale lånet tilbage, er det vigtigt at I har helt klare aftaler for hvordan pengene skal betales tilbage. Ligeledes bør I indhente flere tilbud på lån, for at finde ud af hvilket lån der er mest fordelagtigt for jer.
Det kan også være at I har flere børn og at lejligheden på et senere tidspunkt kan overtages af et af de andre børn, eller at man på anden vis kan få glæde af lejligheden senere.

Overvej alternativer
Der findes andre og mindre besværlige måder at hjælpe dit barn gennem sit studieforløb på. For eksempel kan forældre hvert år give omkring 60.000 kroner i gave til deres børn. Dette er både mindre besværligt end at købe en lejlighed til dit barn, kræver mindre papirarbejde og går uden om skattesystemet.

Hvis I alligevel beslutter jer for at gennemføre et forældrekøb, bør I først og fremmest gøre det som en hjælp til jeres barn frem for at se det som en investering.

Læs mere omkring økonomi på JUST MONEY, hvor du også finder en oversigt over kviklån.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen