Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

zendium Research Award 2016 bliver tildelt tandlæge, Ph.d., Lise-Lotte Kirkevang

billede

Det er i år 32. gang, at zendium Research Award bliver uddelt til en dansk forsker inden for tandsundhed og -behandling. I år har zendiums priskomite valgt at tildele den prestigefyldte hæder og den medfølgende check på 50.000 DKK til cand. odont. & Ph.d. Lise-Lotte Kirkevang (46 år), som er ansat på Institut for Odontologi, Aarhus Universitet og ved Institut for Endodonti, Oslo Universitet. Prisoverrækkelsen finder sted den 27. oktober fra kl. 17-20 på Comwell Hotel i Århus, hvor der også vil være et fagligt foredrag om grundforskning af Rane Willerslev.

Lise-Lotte Kirkevang modtog sin ph.d. i 2001 på grundlag af afhandlingen: "Periapical og endodontisk status i danske befolkningsgrupper". Endodonti er den faglige betegnelse for rodbehandling, som typisk bliver nødvendig på grund af kariesangreb eller rodbetændelse (parodontitis), som fx kan opstå efter voldsomme slag på tanden, kraftig varme eller kemisk påvirkning af tandens nerve.

Klinik -ledelse, -undervisning og -uddannelse
Lise-Lotte Kirkevang blev ansat som lektor i endodonti ved Aarhus Universitet i 2007, og hun har siden 2013 været ansat som deltidsprofessor (10 %) ved Oslo Universitet.

Som ansvarlig for klinisk endodonti har hun været med til at udvikle og ajourføre studieordningen for den endodontiske uddannelse for de tandlægestuderende på Aarhus Universitet, hvor hun også underviser. Desuden har hun været med til at udvikle den europæiske endodontiske læseplan som medlem af et europæisk, pædagogisk udvalg. Dette udvalg offentliggjorde de nye retningslinjer for endodontisk praksis, som også er offentliggjort i Tandlægebladet. Desuden var hun for nylig medredaktør på to udgaver af Tandlægebladet, som beskæftigede sig med endodontiske emner.

Lise-Lotte Kirkevang er redaktør for Textbook of Endodontology (Wiley Press) og er selv ansvarlig for flere af lærebogens kapitler. Siden 2012 har hun desuden været medlem af redaktionen af ​​Tandlægebladet, og hun er faglig repræsentant i Sundhedsstyrelsen inden for udarbejdelse af de nationale retningslinjer for klinisk brug af antibiotika i tandlægebehandlingen.

Hun har udgivet 57 videnskabelige artikler i nationale og internationale tidsskrifter. Hendes vigtigste videnskabelige interesse er forskning i forekomsten af apikale parodontitis i den danske befolkning med fokus på faktorer med indflydelse på udvikling og helbredelse af sygdommen. Hun arbejder i øjeblikket på en dr.odont. afhandling baseret på denne forskning.

Den samlede vurdering
Det er således zendiums priskomites samlede vurdering, at Lise-Lotte Kirkevang gennem mange år har haft stor betydning for tandsundhed og –behandling i Danmark, og derfor er den oplagte modtager af zendium Research Award 2016. Medlemmerne af zendiums priskomite er overtandlæge Lars Høvenhoff, professor Bente Nyvad og professor Ann Wenzel.

Læs mere om zendium og zendium-prisen på www.zendium.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen