Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Zendium Research Award 2015 er tildelt lektor, ph.d. & dr. odont. Lars Bjørndal

Node Image Upload unnamed.jpg

Det er i år 31. gang, at zendium Research Award blev uddelt til en dansk forsker inden for tandsundhed og – behandling. I år har zendiums priskomite valgt at tildele den prestigefyldte hæder og ...

Det er i år 31. gang, at zendium Research Award blev uddelt til en dansk forsker inden for tandsundhed og – behandling. I år har zendiums priskomite valgt at tildele den prestigefyldte hæder og den medfølgende check på 50.000 DKK til lektor, ph.d. & dr. odont. Lars Bjørndal (52 år). Til dagligt arbejder Lars Bjørndal som lektor inden for Cariologi og Endodonti på Odontologisk Institut, Københavns Universitet, og har her det ledende ansvar for udviklingen af det endodontiske fagområde. Samtidig er han også leder af Specialklinikken for Endodonti på Odontologisk Institut.

Lars Bjørndal er uddannet som tandlæge i 1988 fra Københavns Tandlægeskole. Hans forskningsmæssige karriere startede med et ph.d. stipendium fra afdeling for Cariologi og Endodonti i perioden 1989-1991, som han afsluttede med en ph.d. grad om emnet: Carieslæsionens tidlige udvikling i emalje og pulpa-dentinorganet.

Han har gennem årene publiceret videnskabelige artikler og rapporter inden for både Cariologi og endodonti og har holdt en lang række foredrag nationalt og internationalt inden for caries’ patologi og behandling. Desuden er han hyppig kursusgiver for Universitets efteruddannelse inden for rodbehandling – og har været vejleder for scholar-studerende, ph.d.-studerende og medvejleder for svensk doktorand. Endelig har han igennem årene også haft interesse inden for klagesagsområdet, hvor han har publiceret internationalt og er fortsat aktuel med publikationer vedrørende klagesager om rodbehandlinger og nerveskader.

Koblingen mellem forskning og den praktiske hverdag
Ud over universitetsansættelsen som lektor arbejder Lars Bjørndal også i privat praksis, hvor han hver uge behandler patienter på Tandlægeskolens specialklinik og i en henvisningspraksis inden for det endodontiske fagområde. Her er det naturligvis han særlige ekspertise inden for vanskelige behandlinger i et krydsfelt mellem flere af de odontologiske fagområder, som der er bud efter.

I forbindelse med overrækkelsen af zendium Research Award 2015 holdt Lars Bjørndal et fagligt foredrag med titlen: ’H.C. Andersen havde tandpine! Skal det være skidt, før det bliver godt, eller hvordan er det?’. Det er zendiums priskomite, som har valgt Lars Bjørndal som årets modtager af zendium Research Award 2015 blandt en bred kreds af meget kvalificerede kandidater.

Medlemmerne af komiteen er overtandlæge Ulla Pallesen, professor Jesper Reibel, overtandlæge Lars Høvenhoff, professor Bente Nyvad og professor Ann Wenzel.

Læs mere om zendium og zendium-prisen på www.zendium.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen