Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Sparer brændstof for 9.000 kr. pr. lastbil med syntetiske smøremidler

Node Image Upload SPF Danmark har allerede opnået meget store besparelser på brændstof til lastbilerne ved at anvende syntetiske smøremidler.jpg

Af ExxonMobil

Af ExxonMobil

Med Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 serien af syntetiske smøremidler fra ExxonMobil til motor- og drivsystemer er det lykkedes for verdens største handels- og transportvirksomhed inden for avlssvin, smågrise og levende svin, SPF Danmark A/S, at reducere brændstofforbruget med i gennemsnit 3,4 %. Det markante resultat bør også være en kærkommen nyhed for alle andre transportfirmaer og flådeejere, som konstant kæmper med meget høje driftsomkostninger og nu kan se frem til en markant besparelse.

  • Forsøgsresultaterne påviser en potentiel brændstofbesparelse på omkring DKK 9.000 per køretøj
  • Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 og Mobilube 1 SHC™ 75W-90 bidrager yderligere til en optimering af drivsystemets ydeevne i Scania-lastbiler

SPF Danmark A/S, som er blandt verdens største distributører af svineprodukter, kunne under et feltforsøg med Mobil Delvac 1 syntetiske smøremidler til motor- og drivsystemer og Mobilube gearolier fremvise en gennemsnitlig brændstofbesparelse på 3,4 %. Hermed imødekommer og opfylder ExxonMobil sin målsætning om at hjælpe transportfirmaerne og de store flådeejere med at optimere driften og reducere omkostningerne i den meget konkurrenceprægede transportbranche.

Det danske transportfirma, som har hovedsæde i det sydlige Danmark, driver i øjeblikket en flåde med flere end 145 køretøjer, der årligt transporterer 15 millioner grise.  Baseret på en anbefaling fra ExxonMobils autoriserede forhandler, OK a.m.b.a., gik SPF Danmark med til at deltage i det kontrollerede feltforsøg med et ønske om at forbedre produktiviteten uden at gå på kompromis med virksomhedens miljøprofil og -indsats.

Som en del af dette forsøg udskiftede SPF Danmark sin hidtidige SAE 15W-40 motorolie, SAE 80W-90 gearolie og 80W-140 bagakselolie med Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 motorolie, Mobilube 1 SHC™ 75W-90 gearolie og Mobil Delvac SGO™ 75W-90 bagakselolie.

Herefter blev brændstoføkonomien i Scania-testkøretøjerne nøje overvåget og kontrolleret i en periode på 8 måneder, hvor køretøjerne i gennemsnit kørte mere end 49.000 km. Vejret og driftsforholdene under forsøget var nogenlunde som i de foregående otte måneder. Forsøgsresultaterne, der blev registreret ved hjælp af det anerkendte, indbyggede system CO-DRIVER, indikerede en gennemsnitlig besparelse på 3,4 % i forhold til de foregående otte måneders forbrugstal.  På grundlag af disse resultater har SPF Danmark A/S nu udvidet forsøget med yderligere fem lastbiler for at undersøge, om de samme brændstoføkonomiske fordele kan opnås ved at anvende Mobils smøremidler i andre OEM-modeller som fx Mercedes Benz og Volvo.

»Som et af Danmarks største transportfirmaer overvåger og vurderer vi naturligvis konstant vores drift og dens indvirkning på miljøet, og vi gør alt, hvad vi kan for at reducere vores belastning af miljøet ved at reducere brændstofforbruget og dermed kuldioxidudslippet. Her er det seneste forsøg med brug af Mobils højtydende smøremidler et godt eksempel på, at vi både kan optimere vores driftsøkonomi og samtidig kan reducere vores miljøbelastning,« siger Peter Skov Madsen, adm. dir. for SPF Danmark A/S.

»De resultater, som SPF Danmark kan fremvise, demonstrerer de markante fordele, som alle transportvirksomheder og flådeejere kan opnå ved at anvende højtydende, helsyntetiske smøremidler til lastbilernes motor- og drivsystemer. Så det er jo en oplagt win-win løsning for alle transportfirmaer, som både ønsker at reducere deres brændstofforbrug og omkostningerne hertil, men også deres andel af emissionen af kuldioxid, som er resultatet af at skifte fra højviskøse olier til de avancerede, højtydende Mobil Delvac smøremidler med lav viskositet,« siger Jean-Francois Girod, European Commercial Vehicle Lubricants Manager, ExxonMobil Fuels & Lubricants.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen