Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Grødspisere lever længere

Node Image Upload Der er mange lækre og sunde varianter af havregrød - her med blåbær og jordbær.jpg

Et nyt studie fra Harvard University viser sammenhængen mellem et højt indtag af fuldkorn og mindsket dødelighed. Forskerne ved universitet har fulgt mere end 100.000 personer i perioden ...

Et nyt studie fra Harvard University viser sammenhængen mellem et højt indtag af fuldkorn og mindsket dødelighed. Forskerne ved universitet har fulgt mere end 100.000 personer i perioden 1986-2010. Hos de personer, der spiste en portion fuldkorn dagligt, mindskedes risikoen for dødsfald med 5 pct. - og risikoen for at dø af hjertekarsygdomme med 9 pct.  AXAs forsknings- og udviklingsafdeling mener, at de nye forskningsresultater i Harvards omfattende studie er vigtige, da de dokumenterer fuldkorns sundhedsmæssige egenskaber.

Af Lantmännen

I dag lever 428.000 danskere med hjertekarsygdom. Og flere end hver fjerde dansker dør af sygdommen, hvilket gør det til den næst hyppigste dødsårsag i Danmark. Studierne fra Harvard University blev i januar publiceret i JAMA Internal Medicine* og bekræfter, hvad tidligere studier har vist - nemlig at et højt indtag af fuldkorn mindsker risikoen for diabetes, højt blodtryk og hjertekarsygdom - samt minimerer risikoen for dødeligheden forårsaget af hjertekarsygdom.

»Det er yderst kompliceret at udføre denne type af studier, da der er mange parametre, der påvirker vores sundhed. Det er derfor vigtigt, at fuldkornets sundhedsmæssige egenskaber bliver påvist med så klar dokumentation som i det konkrete studie. Det unikke i Harvard-studiet er det store antal deltagere, den høje opfølgningsfrekvens og tidsspændet fra 1986-2010, « siger Peter Larsson, Nutrition Manager hos AXA, som er del af fødevarekoncernen Lantmännen.

Havregryn en god kilde til fuldkorn

Lantmännen bruger ca. 300 millioner DKK om året på forskning og udvikling og har været involveret i flere undersøgelser, der viser en klar sammenhæng mellem fuldkorn og bedre sundhed. Et eksempel er nordisk kost (NorDiet**), der bl.a. påviser fuldkornsprodukters positive effekt på vores sundhed. Deltagerne i denne undersøgelse spiste store mængder fuldkorn og fibre i kombination med andre nordiske fødevarer. Allerede efter seks uger oplevede deltagerne forbedret kolesterol og insulinfølsomhed, nedsat blodtryk og vægttab.

Havregryn er et af de fuldkornsprodukter, som indgår i både Harvard og NorDiet’s studier. Havre udmærker sig ved at være en vigtig kilde til opløselige kostfibre, B- og E-vitaminer, magnesium og antioxidanter. Kostfibre fra havre holder endvidere blodsukkeret på et stabilt niveau, nærer de gode bakterier i maven og kan sænke forhøjet kolesterol.

»Havregryn har en unik sammensætning. Det er 100 procent fuldkorn, rigt på næringsstoffer og indeholder også den opløselige fiber beta-glucan. Havre er sundt på mange måder, og hvis man så ovenikøbet kan leve lidt længere ved at spise havregrød om morgenen, er det jo herligt, « siger Peter Larsson, Nutrition Manager hos AXA.

…………………………..

*JAMA Intern Med. Wu et al. 2015. Association Between Dietary Whole Grain Intake and Risk of Mortality, Two Large Prospective Studies in US Men and Women.

**JIM 2010. Adamsson et al. Effects of a healthy Nordic diet on cardiovascular risk factors in hypercholesterolaemic subjects: a randomized controlled trial (NorDiet).

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen