Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Babcock & Wilcox Vølund tager første spadestik til stort miljø- og energiprojekt i Storbritannien

Node Image Upload E4uHBMi_.jpg.part

Danske Babcock & Wilcox Vølund A/S, som på verdensplan er blandt de førende virksomheder inden for viden og teknologi til forbrænding af affald, har for flere måneder siden underskrevet en ...

Danske Babcock & Wilcox Vølund A/S, som på verdensplan er blandt de førende virksomheder inden for viden og teknologi til forbrænding af affald, har for flere måneder siden underskrevet en stor og meget vigtig kontrakt om levering af et nyt anlæg til Peterborough City i Storbritannien.

Kunden er Viridor, som er blandt de store spillere i Europa inden for Waste Management (affaldshåndtering). Den samlede entreprisesum er på ca. 60 millioner GB£ (ca. 580 MDKK) - heraf ca. 420 MDKK for Babcock & Wilcox Vølunds andel af det store projekt. Men først nu er projektet parat til at blive sat i gang.

»Da vi efter mange måneders forhandlinger underskrev kontrakten om Peterborough i februar måned, var det en vigtig milepæl for Babcock & Wilcox Vølund i Storbritannien. Men en underskrevet kontrakt er ingen garanti for, at det solgte projekt nogensinde bliver en realitet,« siger adm. direktør John Veje Olesen fra Babcock & Wilcox Vølund.

I England er det normalt at indbygge en klageperiode i en kontrakt af denne karakter, hvor forskellige interessenter kan gøre indsigelser imod projektet og myndighedernes godkendelse. Men sådan er det heldigvis ikke gået med projektet i Peterborough. Efter måneders politiske og tekniske udred-ninger har de lokale myndigheder nu givet Babcock & Wilcox Vølund det grønne lys til det første spadestik på det prestigefyldte kraftvarmeværk. Og det glæder naturligvis adm. direktør John Veje Olesen, fra i Babcock & Wilcox Vølund A/S, og hans samlede stab, som skal deltage i projektet.

EU opfordrer til miljøvenlig håndtering af affald

Hidtil er hovedparten af englændernes affald fra husholdningerne og fra industrien blevet deponeret og ophobet på store lossepladser. Denne praksis skal udfases hurtigst muligt, for at Storbritannien kan leve op til de besluttede målsætninger og krav i EU inden for klima, affaldshåndtering og energiproduktion. Derfor skal der bygges mange nye anlæg til affaldsforbrænding over alt i landet, og Babcock & Wilcox Vølund står her i en gunstig position for at kunne vinde flere af de kommende opgaver.

Skal bane vejen for flere projekter

»Det nye anlæg til Peterborough City bliver et fremragende udstillingsvindue for vores teknologier og kompetencer inden for miljøvenlig affaldsforbrænding. I de kommende år, skal mange andre byer og regioner i Storbritannien nemlig finde alternativer til de voksende mængder af affald, som indtil videre fortsat bliver deponeret på traditionelle lossepladser. Og netop her kan vi tilbyde det mest miljøvenlige og effektive alternativ,« siger John Veje Olesen.

Den nye strategi med at udnytte affaldet i Peterborough til produktion af el og varme i stedet for at deponere det på lossepladser, vil anvende ca. 93 pct. af den samlede affaldsmængde til miljøvenlig energiproduktion. Og det vil samlet set spare skatteyderne for millioner af GB£.

Peterborough producerer i øjeblikket ca. 90.000 tons affald om året, og denne mængde er beregnet til at stige til 140.000 tons i 2040. I dag bliver ca. 40.000 tons af affaldet genanvendt på forskellige måder, mens de resterende 50.000 tons bliver deponeret på store lossepladser og derved udgør en konstant trussel mod miljøet, som bystyret finder uholdbar.

Det nye anlæg skal producere ca. 53.000 Megawatt-timer elektricitet, som vil dække ca. 15 pct. af det årlige elforbrug i områdets boliger. Peterborough City overvejer på et senere tidspunkt også at udnytte overskudsvarmen til fjernvarme, når der kommer bygninger tættere ved produktionsstedet, som vil kunne aftage fjernvarmen på fordelagtige vilkår. Under alle omstændigheder vil fortrængningen af CO2 i det nye anlæg svare til udledningen fra ca. 2.800 mellemstore bilers udstødninger.

Når Babcock & Wilcox Vølund har leveret teknologien og udstyret til det nye anlæg i 2015, skal Viridor drive selve anlægget for Peterborough City i en periode på 30 år.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen