Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

NIRAS hjælper Nuuk med at blive en attraktiv hovedstad

Node Image Upload Nuuk_0196.JPG

En dugfrisk kommuneplan skal sikre, at en ny grønlandsk hovedstadskommune får infrastruktur, byplanlægning, miljø og erhverv til at gå op i en højere enhed. Nuuk – Grønlands ...

En dugfrisk kommuneplan skal sikre, at en ny grønlandsk hovedstadskommune får infrastruktur, byplanlægning, miljø og erhverv til at gå op i en højere enhed.

Nuuk – Grønlands hovedstad – er en by i heftig udvikling. Samtidig byder kommunen på uanede muligheder for vækst. Det er dog vigtigt, at vækst og udvikling sker på indbyggernes betingelser og sikrer plads og muligheder for alle – børn, familier, erhvervsliv og administration.

Det hjælper NIRAS vores gode naboer med.

Tre byplanlæggere fra NIRAS med projektleder Brian Strandbygaard i spidsen har netop lagt sidste hånd på en ny kommuneplan for Kommuneqarfik Sermersooq (med Nuuk som hovedby), der gælder for 2012-2024.

Arbejdet med planen har været mere  kompleks end sædvanligt, idet den efter strukturreformen skulle rumme fem kommuners planlægning, nemlig Nuuk, Tasiilaq, Paamiut, Illoqqortoormiut og Ivittuut.

Over indlandsisen

”Den helt store udfordring er, at den nye plan rummer områder med meget forskellige betingelser fra Nuuk helt over til Østkysten - med over 1.000 km over indlandsisen - til kommunen Tasiilaq,” siger Brian Strandbygaard fra NIRAS.

Og det er netop de to kommuner Nuuk og Tasiilaq, der byder på de største udfordringer. Nuuk har 16.000 indbyggere og Tasiilaq 2.000 indbyggere, og begge byer oplever en ekstrem udvikling inden for erhvervsliv og tilflytning.

”Landet som helhed har svært med at følge med urbaniseringen og håndtere de sociale problemer. Og når folk flytter massivt fra de små bygder til de større byer som Nuuk og Tasiilaq, er det vigtigt, at der er arbejde og boliger til alle,” siger Brian Strandbygaard.

Flere boliger i Nuuk

En af NIRAS’ anbefalinger i kommuneplanen er derfor at byfortætte i Nuuk og skrue op for erhvervsudvikling
og offentlig service i Tasiilaq.  

”Nuuk kan udnytte deres frie arealer i byen og også bygge flere huse med etager. En joker er dog, om hovedstaden skal have landets centrale lufthavn, hvilket de ikke har nu. Bliver den placeret uden for byen, vil det frigive arealer til byudvikling i nærheden af centrum,” siger Brian Strandbygaard.

Målet er at optimere

NIRAS udarbejdede den tidligere kommuneplan for Nuuk (2005-2014). Lige som den forrige er målet at få en fysisk plan, der kan udvikle kommunen inden for veje, nye byområder, boliger, erhverv, skoler, grønne arealer, miljø, støj og store infrastrukturprojekter som  lufthavne og havne.

Alt for at sikre at udviklingen sker hensigtsmæssigt med hensyn til offentlige investeringer og til gavn for mennesker og erhverv.

Et grønt byrum i Nuuk

Lovmæssigt skal kommunalplanen revideres hver 4. år, og NIRAS’ byplanlæggere ved allerede, at de skal i gang med forarbejderne til den næste generation til efteråret.

De lokale erfaringer bringer naturligt andre spændende opgaver med sig, og den seneste er, at NIRAS er i gang med at tegne et grønt byrum i Nuuk.

Derudover er der løbende opgaver med at udarbejde tillæg til kommuneplanen, hvilket svarer
til det, vi kender som lokalplaner i Danmark.

Den nye kommunalplan ligger som noget nyt på digital-form, så den er tilgængelig for alle.

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen