Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stor interesse for bådfinansiering

Node Image Upload MS Bådfinans.jpg

I slutningen af februar søsatte Middelfart Sparekasse et nyt lån til stor glæde for de mange sejlglade danskere. ”MS Bådfinans” blev lanceret på Fredericia Boat Show, og interessen har siden været ...

I slutningen af februar søsatte Middelfart Sparekasse et nyt lån til stor glæde for de mange sejlglade danskere. ”MS Bådfinans” blev lanceret på Fredericia Boat Show, og interessen har siden været overvældende.

I årene før 2008 var det sjældent vanskeligt at låne penge til at købe sin drømmebåd. Men efter finanskrisen vendte billedet markant, og de oprørte vande i den finansielle sektor har i dag begrænset antallet af aktører inden for bådfinansiering.

Fylder et hul i markedet
Med MS Bådfinans er Middelfart Sparekasse gået imod strømmen og har fyldt et hul i markedet. Finansieringsmodellen bygger på en lav rente, mulighed for lang løbetid og rådgivning samt ekspertise. Sparekassen har tilknyttet to bådkonsulenter på det nye produkt, og de hjælper køber med at gøre hele forløbet overskueligt og bidrager desuden med dokumentation for, at købet forløber korrekt – et vigtigt element, der sikrer bådens gensalgsværdi ved et eventuelt senere salg.

- At låne penge til en båd er en helt anden proces end eksempelvis at låne til en ny bil, og det fordrer en vis grad af erfaring og indsigt på vores side af bordet, siger bådkonsulent i Middelfart Sparekasses Rudi Sønderskov Nielsen.

Rudi og kollegaen Palle Mogensen udgør det nye team, som skal håndtere MS Bådfinans. De er begge erfarne rådgivere i Middelfart Sparekasse og samtidig passionerede sejlere. De kender branchen og markedet indgående, og det er en vigtig forudsætning for succes, mener de begge. Ifølge de to bådkonsulenter udmærker det nye tilbud sig blandt andet ved en attraktiv rente og mulighed for løbetid op til 15 år. Desuden er der udarbejdet en meget præcis ”tjekliste” – på den måde kan håbefulde kunder tidligt i forløbet få svar på, om det er realistisk med en aftale.

Lys fremtid for MS Bådfinans
Bådforhandlere meddeler, at ca. 40 pct. af interesserede købere i dag får låneafslag fra deres egen bank trods en fornuftig økonomi.

- Vi hører fra flere interesserede, at de har mødt lukkede døre hos egne pengeinstitutter. En af årsagerne til de mange afslag hænger måske sammen med, at deres pengeinstitut ikke har bådkyndige folk, der har forstand på det at tage pant i både og vurdere bådens levetid og gensalgsværdi. Det er en svær proces, siger Rudi, der dog forsikrer om at Middelfart Sparekasse har ekspertisen til at hjælpe kunderne igennem hele bådkøbet.

De to rådgivere fra Middelfart Sparekasse spår en lys fremtid for Sparekassens nye bådfinanseringsprodukt. Og MS Bådfinans fik også den bedst tænkelige start, da Sparekassen lancerede produktet på årets Boat Show i Fredericia i slutningen af februar. Sparekassens stand var nærmest belejret af både besøgende og bådforhandlere, og Palle og Rudi har haft travlt med at behandle låneansøgninger.

- Det er sjældent, at et nyt bankprodukt vækker så stor begejstring, men vi har ramt et kæmpe behov i et marked, hvor det længe har været nærmest umuligt at låne penge til bådkøb. Vi ser et stort potentiale, og vi tror, at timingen er helt rigtig. Danskerne har længe været opsparingslystne, så der er såmænd også rigeligt med kapital at låne ud af, lyder det fra Palle, der uddelte omkring 200 visitkort til interesserede alene på den første weekend til Boat Show.

Halvanden måned efter lanceringen har Sparekassen behandlet 50 sager og fået mere end dobbelt så mange henvendelser. Og flere er på vej.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen