Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Middelfart Sparekasse præsenterer solidt halvårsregnskab

Node Image Upload _LM16911.jpg

Middelfart Sparekasse har netop præsenteret et halvårsresultat på 40,1 mio. kr. Dermed fortsætter Sparekassen sin fremgang og høster frugterne af en 3-årig vækststrategi med udløb i 2015. ...

Middelfart Sparekasse har netop præsenteret et halvårsresultat på 40,1 mio. kr. Dermed fortsætter Sparekassen sin fremgang og høster frugterne af en 3-årig vækststrategi med udløb i 2015. Sparekassens bestyrelse og direktion betegner resultatet som meget tilfredsstillende.

Middelfart Sparekasse har netop leveret et resultat før skat på 40,1 mio. kr. i første halvår af 2015 mod 31,5 mio. kr. for samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på 27 %. Resultatet er skabt i overensstemmelse med de besluttede planer om en balanceret og kontrolleret vækst i Sparekassens ’Strategi 2015’.

Sparekassen er i god form
Sparekassens nettorente- og gebyrindtægterne er steget med 17,8 % i forhold til første halvår 2014. Stigningen i indtægterne skal sammenholdes med en stigning i omkostningerne til personale og administration på 16,9 %. Den positive udvikling kan også mærkes på balancen i Middelfart Sparekasse. I løbet af de seneste 12 måneder er Sparekassens indlån vokset med 17,5 %, og udlånet er vokset med 5,6 %. Middelfart Sparekasses egenkapital er ligeledes i vækst. I løbet af de seneste 12 måneder er Sparekassens egenkapital steget fra 793 mio. kr. til 912 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 15 %. Sparekassens kapitalprocent udgør herefter 14,6 % mod et solvensbehov på 9,3 %.

Middelfart Sparekasse har udviklet sig meget tilfredsstillende, og kigger man på tallene fra halvårsregnskabet, så er det tydeligt, at Sparekassen er et solidt pengeinstitut, der både har likviditeten og soliditeten til at støtte op om vores kunders finansieringsbehov i hele Sparekassens markedsområde”, siger Martin Nørholm Baltser.

Sparekassens gode indtjening og tilfredsstillende egenkapitalforhold udmønter sig i en sund sammensætning af kapitalen i Middelfart Sparekasse, hvor al statslig finansiering fra finanskrisens tid er indfriet. Kapitalforholdene er i dag sammensat af egenkapital på 912 mio. kr. plus ansvarlig kapital på 50 mio. kr., som er optaget i slutningen af 2013.

Nye afdelinger, flere medarbejdere samt stor kundetilgang
Middelfart Sparekasses bestyrelse og direktion ønsker at anvende den styrkede egenkapital og de øvrige solide takter i Sparekassens økonomi til fortsat at forfølge en sund organisk vækst. Således er der i løbet af det seneste år etableret en ny afdeling i Hørning samt tilført yderligere ressourcer til det øvrige afdelingsnet. Væksten i afdelingsnettet indebærer en betydelig stigning i antallet af medarbejdere, der ved halvåret er oppe på ca. 280.

Ifølge Martin Nørholm Baltser kan Sparekassens positive udvikling tilskrives de engagerede medarbejdere samt de mange loyale kunder.

Den positive udvikling kan i stor udstrækning henføres til en særdeles dygtig og engageret medarbejderstab, gode loyale kunder samt en stor tilgang af nye kunder. Faktisk er det sådan, at vi i denne tid byder velkommen til 1-2 kolleger om ugen og næsten 700 kunder om måneden”, udtaler adm. direktør Martin Nørholm Baltser og fortsætter:

Vi bestræber os på at tilbyde en kompetent og personlig betjening, og derfor er vi også meget stolte over, at vi for 2. år i træk er blevet kåret til det pengeinstitut i Danmark med de mest tilfredse kunder”.

Middelfart Sparekasse har 58.894 kunder pr. 30. juni 2015 mod 53.235 kunder året før. Det svarer til en nettovækst på 10,6 %.

Bestyrelse og direktion er meget tilfredse med Sparekassens situation grundet følgende forhold:

• Resultat på 40,1 mio. kr. før skat – en stigning på 27 %

• Nettorente- og gebyrindtægterne vokser med 17,8 %

• Nettokundetilgang på 10,6 %

• Udlånsstigning på 5,6 %, indlånsstigning på 17,5 % og en stigning i egenkapitalen på 15 %

• Rum til sund organisk vækst i Sparekassens voksende afdelingsnet

• Danmarks mest tilfredse kunder!

Middelfart Sparekasse overholder tillige alle krav i Finanstilsynets Tilsynsdiamant. Tilsynsdiamanten giver et billede af, om et pengeinstitut drives med det rette niveau af risici. Sparekassen har siden indførelsen af Tilsynsdiamanten altid levet op til kravene heri.

Tab og nedskrivninger
Tab og nedskrivninger på udlån og kreditter udgør 24,2 mio. kr. i halvårsregnskabet mod 39,5 mio. kr. i første halvår 2014. Dermed er Sparekassen lykkedes med den erklærede målsætning om et ganske betydeligt fald i posten tab og nedskrivninger. En sammensætning af bedre samfundsøkonomiske vinde og en tænksom kreditpolitik er grundlaget for denne meget gunstige udvikling.

Kursreguleringer
Middelfart Sparekasse har haft positive kursreguleringer på 6,7 mio. kr. i første halvår 2015. Resultatet af Sparekassens likviditetsdispositioner er samlet set tilfredsstillende.

Forventninger til 2015
Sparekassen forventer en fortsat tilfredsstillende udvikling i det økonomiske resultat, og bestyrelse og direktion fastholder således forventningerne til et helårsresultat før skat på 60 - 80 mio. kr.

Sparekassens gode likviditets- og egenkapitalforhold giver fortsat plads til nye kunder. Især er Sparekassen meget interesseret i at låne penge ud til privatkunder samt at finansiere de mindre og mellemstore erhvervsdrivende i hele vores markedsområde”, slutter adm. direktør Martin Nørholm Baltser.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen