Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Drænrør: Sådan ser udviklingen ud i 2016

Node Image Upload img_4529.tmp

Drænrør bruges flittigt af de danske landmænd og entreprenører, trods de svære tider økonomisk for dansk landbrug.

Generelt spås der en positiv udvikling af drænsalget i år 2016, hvilket kommenteres yderligere i artiklen her. Især er det de populære PE rør, som igen i år sælger bedst på markedet.

Det er svært at specificere én bestemt ting, som kan forklare den positive udvikling, når man ved, at drænbranchen er meget afhængig af, hvordan det går i landbruget. Endvidere så handler det også om at kunne tilpasse sine forventninger i forhold til omverdenen, således at virksomheden hele tiden har den rette forbindelse med markedet.

Selv udtaler drænimportør og direktør Jan Christensen fra den danske drænvirksomhed JC imex Aps, som ca. har 20 års erfaring med dræning.

”De danske dræntider har naturligvis været bedre, end de er det i dag. Dog er vi stadig meget tilfredse. Typisk sammenligner vi os med nærliggende markeder, og hvis man gør det, så er der ingen tvivl om, at vi igen i år er positive omkring den udvikling, vi har i JC imex og på markedet total set.”

Den tætte relation mellem dræn og landbrug
Drænindustrien har altid været tæt forbundet med landbruget, men i princippet er der mange flere brancher, som også er afhængige heraf. Kigger man alene på banksektoren, så tabte de sidste år 1,8 mia. kr. på udfordringerne i landbruget. Dette medfører også, at det er langt sværere at låne penge til almindelig drift og udvikling. Jyske Bank har blot for det første kvartal af 2016 måtte nedskrive 228 mio. kr. alene på landbrug. Derfor er det også svært at forudsige fremtiden for sektoren, og ligeledes hvordan de andre nærliggende brancher vil klare sig fremadrettet (Kilde: Ritzau finans).

Dræning giver et højere markudbytte
Jan Christensen udtaler, at det er vigtigt at dræne. JC imex som har importeret de populære PE rør siden 1999, og dermed også Danmarks første importør af den rørtype, ligger ikke skjul på at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er opmærksom på dræning.

”Dræning er ganske enkelt en nødvendighed, ellers risikerer man at store markarealer ikke kan anvendes, hvis man undlader det.”

Hvorfor skal man dræne?
Helt grundlæggende så handler det om at afvikle regnvand fra blandt andet landbrugsjord, vejanlæg, husbyggerier eller sportspladser.

Ligesom så mange andre brancher handler det om at opnå et større udbytte. Undgår man dræning, så risikerer man fugtige arealer, som kan være med til at forringe plantevæksten. Ligeledes kan det være svært at benytte store og tunge markmaskiner på ikke drænede marker.

Der findes mange forskellige slags rør, hvilket gør det svært at udvælge lige netop det rør, som egner sig bedst til den pågældende opgave. Derfor er det også en god idé at bruge professionel ekspertise i hele processen. Til fremtiden siger direktør Jan Christensen følgende:

”Vi forventer et fornuftigt år 2016. Vi har en fast kundedatabase, som efterspørger vores PE rør, hvilket betyder at vi også håber at kunne indfri vores målsætninger igen i år. Markedet er naturligvis udfordret, men omvendt kender vores kunder også til vigtigheden af dræning og udbyttet heraf.”

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen