Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Så stop dog den stressdyrkelse

Det er efterhånden blevet så legat at være stresset, at det snart er forkert ikke at være stresset, bare lidt i al fald.  Stress er blevet en undskyldning for at vi ikke kan nå vores ...

Det er efterhånden blevet så legat at være stresset, at det snart er forkert ikke at være stresset, bare lidt i al fald.  Stress er blevet en undskyldning for at vi ikke kan nå vores ting. Det er nemmere at sige, at jeg er lidt stresset i stedet for at se på sine arbejdsvaner eller sin lederstil.

En 90 årig mand gik til sin læge, da han havde mistet sine to nære venner." Du har stress”, sagde læge og gav ham noget medicin. Autoritetstro som manden er, spiser han nu sin medicin. Måske er det nemmere og hurtige at behandle stress end at tale med en gammel mand i sorg.

Vi dyrker stress
Emma som går i 1. kl. fortæller, at hun er stresset, fordi det går de voksne og siger i skolen, når de har flere ting på programmet. Dette er ikke stress.

Jeg har lige købt kopipapir, og tror mig der står: Stress free paper. Kopipapir har ingen indflydelse på, om jeg får stress eller ej.

Sker det samme på vores arbejdspladser? Accepterer vi bare stress? Ja, vi dyrker stress og det påvirker det psykiske arbejdsmiljø.

Når stress bliver en almindelig tilstand, er der stor fare for, at dem som virkelig er stressramte bliver oversete, og det er bekymrende. De skal have kvalificeret hjælp.

Sammenligningssyge
Vi skal hjælpe hinanden med at se muligheder. Vælger vi en positiv og ressourcefokuseret måde at se på situationen og problemløsningen, så minimerer vi stresspåvirkningen. Det er ikke et tegn på overskud at have en ressourcefokuseret tilgang til livet, - det er et personligt livssyn. Vi skal træne vores børn og medarbejdere i at håndtere nederlag og at en ommer også er en del af jobbet og livet, og at det ofte gør os dygtigere og stærkere.

Når vi lykkes med vores opgaver, vores kollegaer og vi har følelsen af at være et værdifuldt menneske, så trives vi og er livsduelige. Hvis vi måler os på, hvad andre gør eller kan overkomme, bliver vores verden en slags sammenligningssyge. At vi er mere optagede af, hvad andre gør, end hvad vi selv synes er det rigtige for mig, så dømmer vi os selv forkert, og så dyrker vi stress og magtesløshed.

Tag et valg
Når vi har god kontakt med os selv og føler at vi er i balance, har vi et større overskud til at se objektivt på udfordringerne og bruge dem konstruktivt. Vi skal tage os selv alvorligt og erkende, at vi er i den verden som vi nu er i, og at det kun er os selv, der har ansvaret og muligheden for at ændre på alt det, der stresser os. 96 % at det vi gør og det vi tænker er vanebaseret. Heldigvis kan vi træne vores hjerner til at ændre adfærd, så vi blive vi bedre til at styrte kilderne til stress og opbygge en slags buffer mod stress.
Det hele starter med et valg, vi skal bevidst vælge fra og til. At gøre ingenting er også et valg.

Evabeth Mønster
LMI Danmark A/S
Rådgiver indenfor ledelse og psykosocialt arbejdsmiljø

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen