Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Alle kan lære at være gode ledere

Ledelse er den enkeltfaktor, der skaber den største værdi for en virksomhed, mener en ekspert og 25 års jubilar.

Ledelse er den enkeltfaktor, der skaber den største værdi for en virksomhed, mener en ekspert og 25 års jubilar.

Af Heidi Skibsted

Når en leder lykkes, så lykkes et projekt også. Det viser undersøgelser.

- Mange glemmer det, men gode lederegenskaber er bedre end alt andet.

Det siger Evabeth Mønster om en leders rolle i en virksomhed. I 25 år har hun udviklet ledere i det danske erhvervsliv og været med til at skabe personlige succeser. Sammenlignet med en række andre virksomhedsfaktorer er ledelse ifølge hende den absolut vigtigste faktor i at skabe succes.

Hård kamp
Evabeth Mønster ejer LMI i Danmark A/S, som er den danske afdeling af virksomheden Leadership Management® International, verdens største udbyder af ledertræning.

- Der findes ikke to virksomheder, der er ens og derfor heller ikke to lederjobs, som er ens. Hver enkelt leder har sine egne udfordringer, og det er min oplevelse, at rigtig mange ledere har det svært. De mangler målrettet og kvalificeret sparring, siger Evabeth Mønster.

Det er ifølge hende især mange nye ledere, der har det svært i deres nye rolle, hvor hver dag hurtigt kan blive en kamp for dem.

- Når du løfter dig et niveau i en virksomhed, forventes det, at du straks skaber værdi på dette niveau. Derfor er det vigtig at definere, hvad det er for nogle parametre, man nu bliver målt på. Jeg arbejder f.eks. med en regnskabschef, som pludselig opdager, at han kun bliver målt på risikovurderingen frem for blot at få regnskabet til at stemme. For ham og for andre kan det være svært at finde sig til rette i en ny og mere krævende rolle, forklarer Evabeth Mønster.

Boksebold
Her er det, at LMI kommer ind med en erfaren sparringspartner, som tager udgangspunkt i den konkrete leder og den situation, som han eller hun står i.

Mange ledere har ikke tiden til både at gå på et længere kursus og passe deres arbejde samtidig. Til forskel fra mange andre ledertræningsprogrammer kommer Evabeth Mønster og hendes kolleger ud til lederne i de forskellige virksomheder. Lederens udfordringer, ny viden, konkrete værktøjer og hands-on træning, er drivkraften i den resultatorienterede proces. Det er en af grundene til, at LMI er blevet kåret til verdens bedste ledertræning af Entrepeneur Magazine.

- Jeg vil ikke kaldes coach, for det er ikke det, vi gør. Jeg spørger ikke mine kunder: ’Hvad synes du selv’, som coaches ofte har for vane. Jeg har erfaring fra 5000 forløb i flere end 400 virksomheder, så jeg synes godt, jeg kan tillade mig at komme med min holdning og sige min mening. Jeg opfatter mig selv som en sparringspartner, en slags boksebold, der giver igen og holder fokus på de områder, der med fordel kan forbedres, siger Evabeth Mønster.

Et livsgrundlag
Det er forskellen på LMI og et almindeligt coachingforløb. Og det er en af grundene til, at Evabeth Mønster i år kan fejre 25 års jubilæum med LMI. Hun har været med siden 1992, og i 2007 købte hun licensen til at drive LMI i Danmark.

- Der er ikke mange i vores branche, der fejrer 25 års jubilæum, siger hun.

For Evabeth Mønster er det ikke kun et job, det er et kald. At hjælpe andre til at lykkes, er et livsgrundlag, forklarer hun.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen