Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Virksomheder kan spare mange penge ved at droppe de store varebiler

Virksomheder kan spare mange penge ved at droppe de store varebiler

Der er mange penge at spare ved at gå en størrelse ned i varebiler, og de fleste virksomheder kan uden problemer skifte til en mindre model.  En ny analyse fra LeasePlan Danmark viser, at en ...

Der er mange penge at spare ved at gå en størrelse ned i varebiler, og de fleste virksomheder kan uden problemer skifte til en mindre model.  En ny analyse fra LeasePlan Danmark viser, at en virksomhed med 10 varebiler kan spare knap 100.000 kroner om året ved at vinke farvel til de store modeller.

Næsten 10.000 kroner om året per bil. Så meget kan danske virksomheder spare, ved blot at gå en størrelse ned på en enkelt varebil. Og de nye bilmodeller gør, at rigtig mange virksomheder sagtens vil kunne ”downsize”, altså skifte de store biler ud med en lidt mindre model.

Det viser en analyse fra LeasePlan Danmark, der er et af landets største leasingselskaber med mere end 12.500 varebiler.

”Rigtig mange virksomheder bruger varebiler, som er større end deres behov. Af de virksomheder, der i dag kører rundt i store varebiler, vil et flertal kunne nøjes med en lidt mindre model, uden gå på kompromis med deres behov. Det vil give penge lige ned i lommen, som de i stedet kan bruge på udvikling og nye investeringer,” siger Lars Eegholm, adm. direktør i LeasePlan Danmark.

En million om året

LeasePlans beregninger tager udgangspunkt i at skifte fra en standard Opel Movano til en Opel Vivaro, der skal køre 30.000 km om året. Ved at gå fra den større til den mindre model sparer virksomheden 9.500 kroner om året i totale omkostninger og brændstof.

For en mindre virksomhed med 10 varebiler betyder det altså en årlig besparelse på 95.000 kroner, mens en stor virksomhed med 100 biler kan hente næsten en million kroner hjem om året ved downsizing.

”Det er altså ikke småbeløb, vi taler om. I dag har de fleste virksomheder konstant fokus på at reducere omkostningerne, og når man tænker på, hvor lille en manøvre downsizing kan være, så er det et helt oplagt sted af tage fat,” siger Lars Eegholm.

Stop med at transportere luft

For det behøver faktisk ikke være særlig svært at skifte til en mindre model, lyder det fra LeasePlan Danmark.

”Ofte kører varebiler rundt med en masse grej, der aldrig eller meget sjældent bliver brugt. For hver 100 kg ekstra man kører rundt med, forværrer man brandstofforbruget med 5 pct., og det koster penge. Det kan altså rigtig godt betale sig, kun at fylde det i bilerne, der skal bruges,” forklarer Lars Eegholm.

Når virksomhederne har fået luet ud i indholdet på varebilerne, opdager de fleste, at de uden problemer kan gå en størrelse ned. Og de nye modeller gør, at man hverken behøver gå på kompromis med ydeevner eller komfort.

”Det er en rigtig dårlig forretning at transportere luft. I dag er de små motorer lige så effektive, som større motorer var før, og de lidt mindre biler er indrettet stort set på samme måde som de store. Så der er ikke længere samme argumenter for at holde fast i den store varebil, medmindre man er tvunget til det,” siger Lars Eegholm.

Flåden skal tilpasses behovet

LeasePlan-direktøren oplever generelt, at flere og flere virksomheder har fokus på optimering af deres bilflåde. Derfor tror han også, at mange vil begynde med en downsizing af varebilerne.

”Virksomhederne har fået øjnene op for, at man kan høste mange fordele og spare penge ved at optimere sin varebilflåde. Vi oplever en tydelig stigning i efterspørgslen på vores rådgivning om, hvordan de enkelte varebiler kan tilpasses, så de præcist opfylder virksomhedernes behov,” forklarer Lars Eegholm.

LeasePlan Danmark administrerer mere end 26.000 biler på vegne af virksomheder og kommuner, hvoraf 12.500 er varebiler.

Analyse: Så meget kan man spare ved downsizing – at gå en størrelse ned i varebiler

Standardkørselsbehov på 30.000 km om året

Du har:
En kassebil Opel Movano L2H2

Du skifter til:
En kassebil Opel Vivaro L2H1

Årlig besparelse i totale omkostninger inkl. brændstof: 9.504 kroner om året per bil

Årlig besparelse for en virksomhed med 10 biler: 95.040 kroner

Årlig besparelse for en virksomhed med 100 biler: 950.400 kroner

Kontaktinformation

Lars Eegholm, administrerende direktør i LeasePlan Danmark A/S:
E-mail lae.dk@leaseplan.dk
Mobil 2173 9392

Mathias Holm Pedersen, Holm Kommunikation
E-mail mhp@holm.dk
Mobil 2293 7730

Om LeasePlan

LeasePlan Danmark er en af landets førende specialister i styring og optimering af bilflåder – også kaldet fleet management. I Danmark administrerer LeasePlan mere end 26.000 biler på vegne af virksomheder og kommuner. LeasePlan blev grundlagt Holland i 1963 og er i dag verdens førende aktør inden for fleet management. LeasePlan opererer i 32 lande og har en samlet bilflåde på over 1,3 millioner biler. Læs mere på www.leaseplan.dk

LeasePlan Danmark åbnede i oktober 2012 en forretning med salg af brugte biler målrettet privatmarkedet. Læs mere på www.leaseplan-bilsalg.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen