Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Våd vinter øger risiko for alvorlige fugtskader, som skyldes dårlige tage

Node Image Upload 2snefyldt_tag.jpg

Mange af Danmarks omkring 450.000 parcelhuse fra 60’erne og 70’erne er særligt udsatte, fordi de har tage af materialer, som for længst har overskredet sidste holdbarhedsdato og trænger til ...

Mange af Danmarks omkring 450.000 parcelhuse fra 60’erne og 70’erne er særligt udsatte, fordi de har tage af materialer, som for længst har overskredet sidste holdbarhedsdato og trænger til udskiftning.

DMI spår, at vi får et vådt og blæsende vejr resten af året, og et utæt tag kan give alvorlige fugt- og vandskader med store udgifter til følge. Derfor er det en god ide at tjekke taget, inden efteråret og vinteren for alvor sætter ind med masser af nedbør, sne og frost.

Mange tage er frostsprængte, hullede og fyldt med mos. Samtidig er tagkonstruktionerne fra 60’erne kendt for at være særligt åbent ved rygningen, hvilket giver problemer med fygesne og kraftig regn.

En udskiftning af taget kræver, at man samtidig tjekker selve tagkonstruktionen. Det er derfor en god ide at kræve, at leverandøren sørger for en professionel ingeniørberegning for at se, hvad tagkonstruktionen kan holde til i form af ny tagbelægning.

Vælger man et tegltag, skal man i nogle tilfælde regne med at skulle forstærke tagkonstruktionen for at kunne bære den ekstra vægt af tegl. Hos flere leverandører af tegltagsten kan man med en professionel ingeniørberegning gratis se, om tagkonstruktionen kan forstærkes. Det er samtidig værd at tænke på, at tegltaget stort set er vedligeholdelsesfrit samt giver en højere salgsværdi.

Normalt kræver det ikke tilladelse at udskifte taget, men nogle kommuner stiller i lokalplanen særlige krav til tagbelægningstype og tagets udformning. Derfor er det en god idé at kontakte kommunens Teknisk Forvaltning, inden man påbegynder projekt ’nyt tag’.

Sådan tjekker du taget
Det kan godt betale sig at tjekke sit tag med jævne mellemrum, fordi taget er den bygningsdel, som skal holde mest regn, sne og slud ude af boligen. Det er en meget dyr fornøjelse at få udbedret skaderne i tagkonstruktionen, loft og vægge, hvis fugt først har skabt et angreb i form af råd eller svamp.

Utætheder kan opstå af mange ting. Som regel er der tale om fejl i forbindelse med oplægning, manglende vedligeholdelse eller almindelig nedbrydning på grund af vejret. Det kan dog også skyldes et decideret uheld med fyrværkeri, nedfaldende grene eller lignende.

Tjek taget udefra:

  • Se om noget ligger løst, eller om der er huller i taget.
  • Rygningsstenene er oftest mest udsat, og det er vigtigt at se, om de ligger korrekt og er i god stand.
  • Vær også omhyggelig med de steder på taget, hvor taget ”brydes”, dvs. hvor fx en skorsten gennembryder tagfladen, overgangen mellem to tagflader eller ved tagfod. På sådanne steder findes der ofte inddækninger, normalt i form af bukkede metalplader, som binder taget sammen til en helhed. De er ofte lavet af zink, kobber eller bly, der normalt ikke har samme levetid som den øvrige tagbelægning. Inddækninger kræver ofte mere vedligehold end selve taget.

Tjek taget indefra:

  • Kig efter fugtskjolder og vær opmærksom på, at fugtskjolderne ikke nødvendigvis er under utætheden, fordi fugten sagtens kan vandre.
  • Gå en tur på loftet en solskinsdag. Læg mærke til om solens stråler trænger igennem taget eller undertaget, hvilket indikerer tegn på utæthed.

Hvis der er problemer med taget, er det selvfølgelig vigtigt at få udbedret skaden så hurtig som muligt. Om forsikringen dækker afhænger naturligvis af årsagen og ens forsikringspolice.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen