Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Tegltage med hældning er mest bæredygtige

Node Image Upload tegltag.jpg

De flade ”grønne tage” nyder stigende popularitet i Skandinavien. For mange mennesker er de indbegrebet af bæredygtighed. Men ifølge en ny europæisk undersøgelse er skrå tegltage de mest bæredygtige.

De flade ”grønne tage” nyder stigende popularitet i Skandinavien. For mange mennesker er de indbegrebet af bæredygtighed. Men ifølge en ny europæisk undersøgelse er skrå tegltage de mest bæredygtige.

25 % bedre end de flade grønne tage og hele 41 % bedre end almindelige flade betontage. Så meget scorer tegltage med hældning højere på bæredygtighedsskalaen. Det viser en ny hollandsk byggeforskningsanalyse foretaget for den europæiske brancheorganisation, Tiles & Bricks Europe, TBE.

Grøn farve er ikke nok
Den skandinaviske teglbranche har igennem mange år arbejdet med kortlægning af byggematerialers bæredygtighed fra vugge til grav. Arbejdet er foregået ud fra de europæiske CEN- og DGNB-bæredygtighedsstandarder. Resultatet af den hollandske undersøgelse kommer derfor ikke som nogen overraskelse:

”Undersøgelsen bekræfter, hvad vi i branchen længe har erfaret fra andre kilder. Men konklusionen kommer muligvis bag på mange forbrugere. Markedet for byggematerialer er svært gennemskueligt, når det gælder reel bæredygtighed, og bare fordi noget lyder grønt, er det desværre ikke ensbetydende med, at det er det mest bæredygtige valg”, udtaler Tommy Bisgaard, direktør i Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk.

Den hollandske analyse bygger på en sammenligning af rækkehuse med forskellige tagkonstruktioner. Analysen har set på konstruktionernes miljøpåvirkning fra vugge til grav, bl.a. ud fra parametre som bidrag til global opvarmning, ødelæggelse af ozonlaget, forsuring af land og vandressourcer samt økotoksicitet.

Andre fordele ved taghældning
Udover det høje niveau af bæredygtighed har tegltage også en række andre fordele, der knyttes til tagets hældning:

Vandet ledes effektivt væk
Ingen huller hvor regnvand kan samles og forårsage vandskade
Tåler vægten af sne og leder sneen væk
Brandsikkerhed i den bedste klasse, A1, ifølge europæiske standarder
Minimalt energitab gennem taget
Lavt vedligehold

Læs mere om tegltage og bæredygtighed på www.bygitegl.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen