Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Teglbranchen kritiserer det stigende gambleri i byggebranchen

Node Image Upload fugt1.jpg

Jagten på nemme og billige løsninger har på mange måder taget overhånd. Senest med skandalen om magnesiumplader, der suger fugt og koster boligejerne dyrt. Kalk- & Teglværksforeningen ...

Jagten på nemme og billige løsninger har på mange måder taget overhånd. Senest med skandalen om magnesiumplader, der suger fugt og koster boligejerne dyrt. Kalk- & Teglværksforeningen anbefaler altid at anvende forsvarligt gennemtestede byggematerialer, som man ved holder i rigtig mange år uden store vedligeholdelsesomkostninger.

Nye byggematerialer vælter som en stormflod ind over byggebranchen, og i kølvandet på den ukontrollable innovationstrend dukker flere og flere byggeskader op. Det er ikke kun i Danmark, at byggeskaderne hober sig op. I Sverige er der gennem de seneste 10 år konstateret omfattende fugtskader på grund af uprøvede byggemetoder og udvendig isolering med puds. Vi ser f.eks. også samtidigt, at der – ud over store omkostninger til vedligehold og udskiftning – opstår andre problemer såsom stærkt reduceret indeklima, der kan påvirke både helbredet og velvære yderst negativt.

Senest har den Danske skandale med de magnesiumholdige "saltvandsplader" fået byggebranchens toneangivende rådgivere til at råbe vagt i gevær, og nu bakker Kalk- & Teglværksforeningen også op om den hårde kritik af udviklingen i branchen.

"Når hele branchen kritikløst begynder at anvende f.eks. magnesiumplader uden at vide, hvordan de vil fungere i det reelle byggemiljø, er man for alvor ude på et sidespor. Så gambler man med kundernes penge samt givet også med folk helbred, og det er uansvarligt", udtaler Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk. "Vores anbefaling er altid at bruge forsvarligt gennemtestede byggemetoder og byggematerialer, der har bevist deres værd. Alt andet er uansvarligt over for både boligejerne og samfundet som helhed", fastslår han.

Dokumentation og videndeling skal styrkes
Gennem de seneste år har Kalk- & Teglværksforeningen selv investeret meget i forskning og videndeling til gavn for byggesektoren. Teknologisk Institut i København har f.eks. en afdeling specialiseret i murværk, og forskerne herfra initierer og deltager i udviklingsprojekter og yder ekspertrådgivning i alle faser og aspekter af det murede byggeri. Al viden om murværk samles af Kalk- og Teglværksforeningen, som stiller den banebrydende forskning i det murede byggeri til rådighed for hele Norden, bl.a. gennem hjemmesiden www.mur-tag.dk, der har mange besøgende hver dag.

Læs mere om tegl, byggeøkonomi og bæredygtighed på www.bygitegl.dk eller www.teglapp.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen