Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Riv ikke huset ned, men få en ny energirigtig teglfacade med nyt tegltag

Nyt byggekoncept gør det muligt at få en total energirenovering, komplet ny teglfacade i moderne farver, nyt tegltag inkl. døre og vinduer samt nyt tag uden at skulle gå fra hus og hjem.

Nyt byggekoncept gør det muligt at få en total energirenovering, komplet ny teglfacade i moderne farver, nyt tegltag inkl. døre og vinduer samt nyt tag uden at skulle gå fra hus og hjem.

Tusindvis af danske boligejere står med et ”gammelt” hus, slidt af tiden og opført i materialer som nærmer sig eller allerede har passeret sidste salgsdato. Dilemmaerne er mange:

  • Skal jeg sælge og overlade problemerne til den nye ejer?
  • Skal jeg rive huset ned og bygge et nyt?
  • Kan jeg renovere og få en ny teglmursfacade og nyt tegltag uden at blive ruineret?
  • Hvordan får jeg det finansieret?

”Vi bliver dagligt kontaktet af boligejere, som står i dette dilema. De har læst i avisen, at det billigste er at rive huset ned og bygge nyt. Mange boligejere står med udfordringen, hvis jeg river mit hus ned, så er min værdi jo væk! Derfor ringer de for at finde andre løsninger” fortæller direktør Tommy Bisgaard, Kalk- og Teglværksforeningen.

For knap 2 år siden igangsatte Kalk- og Teglværksforeningen sammen med Teknologisk Institut, Randers Tegl, Thyholm Murer, Møller Nielsens Tegnestue og Ekolab et projekt med det formål at undersøge, om man kunne energirenoverer boligen i alle facader (dvs. facader inkl. døre og vinduer, samt taget som er husets 5. facade) uden at skulle gå fra hus og hjem.

”Det med at gå fra hus og hjem er både i økonomisk forstand og helt praktisk. Med det nye koncept kan man bo i huset under hele totalrenovering og omkostningen kan for mange boligejere finansieres af kreditforeningen” siger Tommy Bisgaard.

I Thyholm stod der en 50’er 1½ plans villa opmuret i gule mursten og med fuld kælder. Familien ville blive i boligen og man valgte derfor at lade huset renoverer efter det nye koncept.

Først rev man formuren ned (den udvendige del af facaden), og man fjernede den gamle dårlige isolering.

Herefter opførtes en ny, slank formur i teglmursten i form af 78 mm mursten med nye moderne isoleringsmaterialer. En slank formur betyder, at man kan opfører facade på det eksisterende fundament med plads til mere isoleringsmateriale uden at skulle flytte på kloak, vandledning, strøm mv.

Der anvendes en ny højeffektiv isolering, som ikke kræver så meget plads som traditionel isolering, men har en højre isoleringsevne. For at gøre muren stærk indbygger man normalt stålsøjler, men moderne materialer og teknik gør det muligt at erstatte stålsøjlerne med EPS-søjler som både isolerer og gør muren endnu stærkere.

Det er disse materialer, som gør det muligt at opføre en slank mur, der endog er stærkere og bedre isolerende. Metoden betyder også, at man kan bo i huset, mens renoveringen foregår. Alt arbejdet foregår udvendigt.

”De nye teglsten øger kun den samlede tykkelse af en ældre mur med op til 5 cm. I kombination med isoleringen øges facadens isoleringsevne i mange huse fra 1960 – 1980 til en grad, der svarer til et nyopført hus efter minimum BR2015 standard”, fortæller direktør for Kalk- og Teglværksforeningen, Tommy Bisgaard.

I Thyholm blev taget, samtlige facader inkl. døre og vinduer samt isolering udskiftet. For kun lidt over 650.000 kr. fik ejerens hus et helt nyt og moderne look uden at skulle flytte og med et lavere energiforbrug. Hele renoveringen kunne finansieres i huset friværdi og familien kunne blive i hjemmet.

bygitegl.dk kan du ganske gratis downloade folder om projektet, samt de rapporter som er udarbejdet i forbindelse med projektet.

Faktaboks:

Partnerne i projektet er:
Teknologisk Institut
Randers Tegl
Thyholm Murer
Møller Nielsens Tegnestue
Ekolab
Kalk- og Teglværksforeningen

Yderligere informationer: Direktør Tommy Bisgaard, Kalk- og teglværksforeningen, Telefon: 3332 3434 eller Mobil: 5124 5424. E-mail: kalktegl@mail.dk

Kalk- og Teglværksforeningen har eksisteret siden 1893 og repræsenterer danske producenter af f.eks. teglmursten, kalksandsten, tegltagsten, letklinker, porebeton, mørtler og kalkprodukter. Kalk- og Teglværksforeningen er med til at fremme information og uddannelse inden for foreningens område, samt at støtte forskning og udvikling inden for produktion og anvendelse af medlemmernes produkter. For yderligere information om foreningen: www.kalk-tegl.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen