Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Høje boligpriser skaber vækst i parcelhusbyggeriet

Node Image Upload Lavenergi-2.jpg

Kraftige stigninger på op til 11 % i de største danske byer får mange nye boligkøbere til at se sig om efter alternative løsninger på boligmarkedet. Kalk- og Teglbranchen vurdere at det vil ...

Kraftige stigninger på op til 11 % i de største danske byer får mange nye boligkøbere til at se sig om efter alternative løsninger på boligmarkedet. Kalk- og Teglbranchen vurdere at det vil medfører en vækst i opførelsen af enfamilieshuse i knap så tætbebyggede områder.

Udbuddet af boliger i de danske storbyer kan slet ikke følge med efterspørgslen, og det har gennem det seneste år presset priserne ekstra i vejret. Tal baseret på Boligsidens markedsindeks og beregninger fra Realkredit Danmark viser at boligpriserne i det indre København er steget med knap 11 % i løbet af det seneste år. Men priserne i Københavns omegn og på Østsjælland er også i vækst.

Resultatet er, at især mange førstegangskøbere må se drømmen om en city-lejlighed i Aarhus, Odense eller de københavnske brokvarterer tone mere og mere ud. Presset på privatøkonomien kombineret med frygten for en ny boligboble får derfor flere og flere til at se sig om efter mere realistiske og solide boliginvesteringer i udkanten af storbyerne.

Teglbranchen forudser stigende byggeaktivitet

Det er en udvikling, som skaber optimisme i teglbranchen: "Meget tyder på, at boligkøberne i dag ser mere kritisk og realistisk på deres langsigtede økonomi. Flere og flere vælger at etablere sig i den afstand fra storbyernes centrum, som passer til deres indtjening", fortæller Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk. "Vi forventer derfor, at efterspørgslen på enfamiliehuse vil stige uden for storbyerne, og at vi får en yderligere vækst i parcelhusbyggeriet i de kommende år", fortæller han.

Økonomi og fornuft sejrer

Frygten for at blive fanget i en boligboble med uoverskuelig gæld i den faste ejendom får nu mange danskere til at satse på det sikre og solide. Overvejelserne gælder hermed ikke alene beliggenheden, men også væsentlige faktorer som boligform og byggemetoden. Her står den danske byggetradition med parcelhuse opført i mursten og tegltag stærkt i billedet:

"Teglhuse har i mange hundrede år overlevet samtlige klimaforandringer, og er suverænt den byggemetode, der bedst klarer det fugtige og blæsende klima, vi har i Danmark i dag", fastslår Tommy Bisgaard, og fortsætter: "Vil man fastholde boligens værdi og fremtidssikre den, bør man bygge sit parcelhus i mursten. Samtidig får man også glæden ved et godt indeklima. Så når folk vurderer på den samlede pakke ligger et enfamilies murstenshus i udkanten af storbyen rigtig lunt i svinget”.

Læs mere om tegl og boligøkonomi på www.bygitegl.dk eller www.teglapp.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen