Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Byggeboom øger risiko for efterregninger i milliard-klassen

Node Image Upload pressphoto_byggitegel.jpg

Sporene fra Sverige og tidligere tiders byggesjusk skræmmer. Nye, hurtige og uprøvede byggemetoder har resulteret i hundredtusindvis af boliger med alvorlige fugt- og skimmelsvamp, også her i ...

Sporene fra Sverige og tidligere tiders byggesjusk skræmmer. Nye, hurtige og uprøvede byggemetoder har resulteret i hundredtusindvis af boliger med alvorlige fugt- og skimmelsvamp, også her i Danmark selv i 2015.

Masseflugten fra land til by skaber et voldsomt pres på boligbyggeriet i de danske storbyer. I København bygges der f.eks. kun 2.500 nye boliger årligt, og det dækker ikke engang en fjerdedel af behovet. Eksperter frygter derfor for et byggeboom som i 00'ernes Sverige, hvor hurtige og billige byggemetoder nu har forårsaget en økonomisk katastrofe på grund af alvorlige bygningsskader.

Lær af fejlene
I løbet af de næste 5-6 år forventer Danmarks Statistik en vækst på 120.000 indbyggere i landets fire største byer, der herefter vil rumme ikke mindre end 1,4 millioner danskere. For at forhindre en voldsom eskalering af boligpriserne bliver det nødvendigt at skrue op for byggetempoet. Men det kræver en langsigtet og kvalitetsbevidst planlægning, hvis efterspørgslen skal imødekommes på en forsvarlig måde:

"Det er dejligt med vækst i boligbyggeriet, men vi skal stadig holde fokus på trivsel og boligkomfort", pointerer Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen, og fortsætter: "Det er enorme summer, der skal postes i nybyggeri i de kommende år, og regningen vil blive markant større på længere sigt, hvis der ikke tages højde for de fejltagelser, som f.eks. svenskerne med billige pudsløsninger på facaderne og som danskerne nu døjer med i form af magnesiumholdige vindspærreplader, der på samme måde suger fugt til sig med alvorlige fugtproblemer til følge.

Der er mange penge at spare ved at lære af tidligere tiders byggemæssige fejl samt at undgå uprøvede og billige løsninger, og det gælder, uanset om det er privatpersoner, der renoverer deres bolig, eller om det er store forretningsdomiciler eller etageejendomme, der opføres.”

Dansk byggetradition holder
Gennem de seneste år har den svenske byggebranche måttet slås med fugtskandaler som følge af uhensigtsmæssige byggemetoder. Beregninger viser, at over 160.000 nybyggede huse har omfattende problemer med fugt og svamp. Disse problemer kan imidlertid helt undgås ved at holde fast i de traditionelle danske byggemetoder med tegl. Fordelene ved tegl er bl.a. lang levetid, lave totalomkostninger, nem vedligeholdelse og godt indeklima.

 

Læs mere om tegl og miljø på www.bygitegl.dk eller www.teglapp.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen