Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Bæredygtigt og sundt skolebyggeri hitter

Node Image Upload 2Skole.jpg

Den ny trend inden for skolebyggeri er bæredygtige skoler, hvor bygherren har fokus på byggematerialer, der skaber ren luft, mindre støj og en tilpas temperatur i klasseværelset.

Bæredygtighed samt sundhed, trivsel, velvære og komfort er rykket helt ind klasseværelset i mange af de nye skoler, der i disse år bliver opført rundt omkring i landet. Og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest handler det om at bruge byggematerialer, der har en lang holdbarhed, lav vedligeholdelse og ikke mindst sikre, at vores børn kan opholde sig i en skole med et godt og sundt indeklima.

Der bliver i disse år investeret milliarder i nye skolebyggerier, som udgør en meget betydelig post på kommunernes budget. Alene i 2015 afsatte de 98 danske kommuner 25,4 pct. af det samlede anlægsbudget til folkeskolen, svarende til 4,2 mia. kr. Og det er omtrent på samme niveau som i 2014.

Forkerte valg af byggematerialer kan medføre støj, temperaturstigninger og dårlig luft, hvilket vil gå ud over elevernes sundhed, velvære og koncentration.

Undersøgelser viser, at indeklimaet har stor betydning for indlæringen. Alene tilstrækkelig frisk luft kan forøge elevernes indlæring med op til 20 procent. Manglende udluftning og deraf forøget luftfugtighed i klasselokalet kan ligeledes være årsag til vækst af skimmelsvamp og husstøvmider, der kan påvirke sundhed og velvære.

”Vi kan se, at flere af de kommuner, der i øjeblikket opfører nye skoler har fokus på bæredygtighed og bygger i mursten med tegl på taget. Det er ikke alene klogt for at skabe de bedste fysiske rammer for indlæring, men det er også et fordelagtigt valg i forhold til at nedbringe udgifterne til vedligeholdelse og gavnligt for det omgivende miljø,” fortæller Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen. En tendens som også ses i de øvrige nordiske lande, hvor flere norske og svenske kommuner har besluttet, at bygge i murværk netop på grund af de økonomiske og sundhedsmæssige fordele.

Bæredygtighed hele vejen rundt
Kalk- og Teglværksforeningen har fået foretaget en omfattende EPD miljøvaredeklaration – fra ”vugge til grav” – og den viser, at byggematerialer i tegl ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige stoffer og desuden har en holdbarhed på 150 år.

Teglsten er ikke alene et bæredygtigt byggemateriale, hvad angår miljøet, men er også bæredygtigt ud fra en økonomisk betragtning. Det skyldes blandt andet den lange levetid og de lave udgifter til vedligeholdelse samt den høje gensalgsværdi. Murstensbygninger holder desuden på varmen og nedsætter behovet for køling, hvilket også bidrager til lave driftsomkostninger i husets levetid.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen