Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

10 tips til at undgå husbyggeriets faldgrupper

Node Image Upload huscompagniet-til-pressemeddelse-2.tmp

Drømmen om et nybygget hus kan risikere at få uforudsete konsekvenser, hvis du ikke vælger de rigtige partnere og gør et grundigt hjemmearbejde. Uanset om du er en erfaren håndværker eller ej. Vi giver dig 10 tips til at komme godt igennem byggeprojektet og sørge for, at drømmehuset bliver til virkelighed.

1. Brug en ekstern rådgiver
Langt de fleste byggefirmaer stiller en byggerådgiver til rådighed gennem byggeprocessen fra start til slut. Det kan som privatperson være svært at tage stilling til de mange tekniske og praktiske overvejelser, der knytter sig til en byggeproces. Derfor er det en god ide at benytte en uafhængig rådgiver som du har tillid til. På den måde skal du ikke bruge energi på at bekymre dig, men kan koncentrere dig om at gøre drømmen til virkelighed.

2. Byggefirmaets erfaring
Der findes et hav af byggefirmaer i Danmark, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan de adskiller sig fra hinanden. Prisforskellen kan variere betragteligt, men det er ikke det eneste parameter, du bør være opmærksom på. Firmaernes erfaring og tidligere projekter kan være en god indikator på, hvad du kan forvente dig. Erfarne byggefirmaer har typisk bedre styr på økonomien og planlægningen.

3. Grunden skal passe til huset
Hvad enten du allerede har forelsket dig i en byggegrund eller du stadig er på udkig, bør du tage dig god tid til at træffe den rigtige beslutning. Nogle byggefirmaer tilbyder køb og rådgivning om byggegrunde, så du hurtigst muligt kan få klarlagt om drømmegrunden kan rumme drømmehuset. Tag i samarbejde med din byggerådgiver et kig på lokalplanen og undersøg om der er specifikke krav til arkitekturen eller husets placering på grunden. Er du i tvivl om grundens egnethed kan du med fordel benytte dig af en landinspektør. Han kan hjælpe dig med at tage stilling til placeringen og sikre, at du kan komme rettidigt i mål med byggeriet. 

4. Få foretaget jordbundsundersøgelser
Uanset om du har købt byggegrunden gennem byggefirmaet eller andetsteds er det en god ide at få foretaget en jordbundsundersøgelse, hvis det ikke allerede er gjort. Det kan nemlig blive dyrt, hvis der dukker ubehagelige overraskelser op, når først byggeriet er påbegyndt. Står der ikke noget specifikt om det i kontrakten, kan prisen på huset stige markant.

5. Kontrakt
Huskøb- og byggeri er en stor beslutning, der kræver seriøs overvejelse. Derfor kan det virke som en basal ting at påpege, men mange købere er ikke opmærksomme på, hvad der rent faktisk står i kontrakten. Mange firmaer tilbyder kontrakter, der er godkendt af brancheorganisationen Dansk Byggeri. Vælger du en sådan kontrakt, er du sikret god behandling og gode vilkår, skulle noget gå galt. Undersøg også om det byggefirma du vælger er dækket under den såkaldte enterpriseforsikring, der dækker, hvis der forekommer skade på materialer eller forekommer uheld mens byggeriet står på.

6. Dokumentation
I forlængelse af kontrakten er det vigtigt at have klare aftaler om dokumentation af byggeriet. Få billeddokumentation af el, vand- og varmeinstallationer som kan bruges ved eventuelt videresalg. Det er også vigtigt at få konstruktions- og plantegninger af huset.

7. Tidsplan
Det er normal praksis at lave en tidsplan for byggeprojektet, men kvaliteten af disse kan variere meget. Det er vigtigt, at der fra start af er helt styr på, hvornår de forskellige dele af huset skal stå klar. Sørg også for at indlægge plads til indhentning af eventuelle forsinkelser, så tidsplanen samtidig er realistisk og ambitiøs.

8. Overlevering
I kontrakten skal det fremgå tydeligt, hvornår huset står klar til indflytning, og hvad konsekvenserne af forsinkelse bliver. Det er som køber vigtigt, at man kan regne med overleveringsdatoen, da man ofte skal planlægge opsigelse af sin nuværende bolig herefter. Derfor er det en god ide at indsætte kompensationskrav i kontrakten i forbindelse med overskridelse af aftalen.

9. Klare aftaler om ekstraudgifter
I tilfælde af uforudsete hændelser kan der opstå ekstra omkostninger ved byggeriet. Det skal fremgå klart og tydeligt i kontrakten, hvad konsekvenserne heraf bliver og, hvem der dækker. Derudover er det en god ide at få klarlagt, hvad eventuelle merpriser bliver i forbindelse med opgraderinger eller forbedringer af huset i fremtiden. På den måde kan du indregne udgifter til forbedringer i dit budget, så du allerede fra start af er godt rustet.

10. Stil spørgsmål
Når det kommer til dit fremtidige hjem, findes der ikke dumme spørgsmål. Stil altid spørgsmål til de fagpersoner du arbejder med. Det er dit hus, og det er dig, der skal være tryg i byggeprocessen. Derfor bør du heller ikke stille dig til tåls med korte eller vage forklaringer. Insistér på at få svar indtil du er tilfreds.

Med ovenstående tips kan du komme godt i gang med boligbyggeriet, men det er selvfølgelig ikke en komplet liste. Når det kommer til boligbyggeri er det altid bedre at være på den sikre side og tænke sig om en ekstra gang. Find inspiration fra folk, der har været igennem en byggeproces og ved, hvad de taler om. Flere og flere nybyggere vælger at dokumentere om deres byggeforløb online og der kan være meget inspiration at hente.

Om HusCompagniet
Find HusCompagniet på vores hjemmeside
Find HusCompagniet på LinkedIn
Find HusCompagniet på Facebook
Find HusCompagniet på Anmeld Håndværker
Find HusCompagniet på Youtube

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen