Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

GSV/Pitzner bakker op om grønt byggeri

Teleskoplæsser til halmhus-1.jpg

Der er ved at blive opført et alternativt hus i halm, ler og genbrugsmaterialer midt i Odense. GSV/Pitzner bakker op om projektet

Der er ved at blive opført et alternativt hus i halm, ler og genbrugsmaterialer midt i Odense. GSV/Pitzner bakker op om projektet

Vilhelm Werners Plads i Odense centrum står tom i øjeblikket, og indtil den permanente anvendelse falder på plads, opføres et midlertidigt hus bygget af halm, ler og genbrugsmaterialer udelukkende af frivillig arbejdskraft. Der skal være butik for den økologiske indkøbsforening Odense Fødevare-Selskab, men huset kan også anvendes til andre bæredygtige formål.

Ideen er udviklet af Silas Eriksen, som allerede for 12-13 år siden tænkte de første tanker og senere byggede et halmhus på SU-budget sammen med sin kæreste.

- Siden har jeg læst til bygningskonstruktør og udviklet videre på ideen om et hus bygget grundlæggende af halm og ler. Det er ekstremt billige materialer, og jeg synes, det er ret interessant, at man kan bygge et hus til så lav en pris, siger Silas Eriksen.

- Da Vilhelm Werners Plads stod tom, og det kom frem, at foreningen Fra Gade til By, som har stået bag omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, havde en pulje til midlertidige projekter, så tilbød jeg dem halmhuset, fortæller Silas Eriksen.

- Huset er bygget over 11 weekender. Vi er et par mand, der har taget en uge fri fra vores arbejde for at give en ekstra skalle, men elles er det stort set lykkedes at følge planen. Vi har valgt enkle byggemetoder, så alle har mulighed for at være med, og nu i den sidste fase skal vi bruge en teleskoplæsser, fortæller han.

GSV/Pitzner har valgt at sponsorere en 17 meter teleskoplæsser i de dage, hvor der skal arbejdes med at beklæde byggeriet med græstørv udvendigt.

- Vi har samlet græstørv i en slags kassetter med støbegitter, og de vejer hver ca. 40 kg. De skal monteres i op til seks meters højde, så der er en teleskoplæsser helt nødvendig, siger Silas Eriksen.

Afdelingsleder Jørn Rauff Larsen, GSV/Pitzner lægger vægt på at støtte kulturelle og bæredygtige projekter i de byer, hvor GSV/Pitzner har afdelinger.

- Vi har en grøn profil med stort fokus på miljøbelastning fra maskiner og på isolering og lavt energiforbrug i pavilloner, så det passer fint med vores virksomhedsfilosofi at støtte et spændende grønt projekt som huset på Vilhelm Werners Plads. Samtidig er det er projekt, der gennemføres udelukkede med frivillig arbejdskraft, og det må man da bare have respekt for, siger Jørn Rauff Larsen.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Dan Protin | Mobil: 43 99 72 74 | E-mail: dan@gsv.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen