Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

CataCap skaber Danmarks største materieludlejer

dan_protin_gsv508x298.jpg

Kapitalfonden CataCap har sammen med Danica og franske Access Capital Partners opkøbt og sammenlagt to af Danmarks førende materieludlejere, GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel. Tilsammen ...

Kapitalfonden CataCap har sammen med Danica og franske Access Capital Partners opkøbt og sammenlagt to af Danmarks førende materieludlejere, GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel. Tilsammen udgør de en one-stop shop og sætter sig på knap en femtedel af materieludlejningsmarkedet, der omsatte for over 3 mia. kr. i 2014. CataCap bliver hovedaktionær i firmaet, der fortsætter under navnet GSV Materieludlejning. Topledelsen fra GSV Materieludlejning træder også ind som medejer.

Opkøbet og sammenlægningen af GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel er den fjerde investering for den godt 2 år gamle kapitalfond CataCap, der fokuserer på små og mellemstore virksomheder med højt vækst-og udviklingspotentiale. Med franske Access Capital Partners og Danica som co-investorer er det anden gang, at CataCap hiver en udenlandsk investor med ind i en dansk virksomhed.

”Vi har længe haft kig på det meget fragmenterede materieludlejningsmarked herhjemme. GSV og Pitzner kommer fra forskellige udgangspunkter, og står begge stærkt i markedet. Hvor GSV har leveret kraftig vækst i toplinje og indtjening drevet af et stærkt kunde-og produktfokus, har Pitzner optimeret indtjeningen igennem implementering af et af branchens mest avancerede flådestyringssystemer over samme periode. Sammenlægning af de to virksomheder er derfor et ønskescenarie, og vi ser frem til at udvikle det nye GSV sammen med ledelse og medarbejdere,” siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap, der i øvrigt ser yderligere muligheder for konsolidering i branchen.

One-stop shop for kunderne
Det nye GSV, der udlejer maskiner og materiel til byggefirmaer, entreprenører, samt offentlige og industrielle kunder, har ca. 250 ansatte og et landsdækkende depotnetværk. Selskabet får markedets bredeste produktportefølje, der bl.a. tæller lifte, platforme, stilladser, pavilloner og skurmateriel samt bygge-og anlægsmateriel, der bruges til at løse anlægs-, jord-og byggeopgaver.

”Det nye GSV bliver en one-stop shop for kunderne. Jeg ser frem til at kunne tilbyde vores kunder et bedre og bredere produktsortiment og et endnu højere serviceniveau,” fortæller nuværende administrerende direktør i GSV Dan Protin, der bliver administrerende direktør og medejer i det nye selskab.

Den nu tidligere bestyrelsesformand af Pitzner Materiel, Morten Pitzner, ser også sammenlægningen som det helt rigtige træk.
”Pitzner og GSV komplementerer hinanden på rigtig mange områder. Dermed skaber sammenlægningen nogle helt unikke muligheder for både kunder og medarbejdere. Jeg ser frem til at følge udviklingen,” siger Morten Pitzner.

Carsten Knudsen, der har stor international industrierfaring fra direktørstillinger i Maersk-gruppen, ISS og Esko, bliver ny bestyrelsesformand i GSV Materieludlejning. Danica og Access Capital Partners er begge investorer i CataCaps første fond, der afsluttede fundraising i september 2014 og administrerer 1,1 mia. kr..

For yderligere information kontakt venligst:

CataCap
Vilhelm Hahn-Petersen, Partner +45 71 99 19 01
vhp@catacap.dk

GSV
Dan Protin, CEO +45 24 23 27 62
dan@gsv.dk

Pitzner
Morten Pitzner Group CEO, Axel Pitzner Fonden Tel +45 4086 8670

Om CataCap
CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder, som har markant udviklingspotentiale og en nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse.
Idégrundlaget er at katalysere holdbare niveauskift gennem en systematisk og konsekvent tilgang til styrkelse af forretningsudvikling, operationelle processer og ledelseskompetencer i et aktivt samspil med en række strategiske partnere og virksomhedernes ledelse og medarbejdere.
CataCap opererer med en udvidet organisation, hvor Fondens egne folk suppleres med Operating Partners, faste Udviklingspartnere og Sector Advisors, hvorfra de enkelte teams omkring hver ny investering rekrutteres.
CataCap er en aktiv og engageret ejer. Den systematiske hands-on tilgang til udvikling af fondens virksomheder har til formål at øge både hastigheden og holdbarheden af virksomhedernes niveauskift og dermed skabe langsigtet værdi for alle stakeholders – og et stabilt merafkast til investorerne.

Om GSV Materieludlejning A/S
G.S.V Materieludlejning A/S blev stiftet i 1964 og er et af de ældste materieludlejnings¬firmaer i Danmark. Selskabet har en bred produktportefølje med fokus på let og tungt materiel med og uden fører til bygge-og anlægsbranchen hvor kunderne primært er større entreprenører.
Hovedkvarteret ligger i Ishøj og selskabet beskæftiger ca. 120 ansatte der via 9 depoter dækker hele Danmark.

Om Pitzner Materiel A/S
Pitzner Materiel A/S er resultatet af fusionen mellem de tre selskaber VMC Pitzner, AGJ Pitzner og Corona Pitzner. Selskabet har en bred produktportefølje med fokus på lifte samt skurmateriel og pavilloner hvor kunderne primært er industrielle og offentlige.
Hovedkvarteret ligger i Hedehusene og selskabet beskæftiger ca. 130 ansatte der via 6 depoter dækker hele Danmark.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen